Mától az HBO Maxon: Az egyik legsikeresebb 'sci-fi' sorozat, végre itt a 7. évad, de szigorúan felnőtteknek

Annak ellenére, hogy a Rick és Morty az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb felnőtteknek szóló animációs sorozat, jelentős átalakuláson ment keresztül a hetedik évad előtt.

Ennek a kreatív változtatásnak az oka Justin Roiland, a sorozat korábbi alkotójának és sztárjának távozása. Roilandot 2023 elején menesztették, miután családon belüli erőszak vádja merült fel ellene. Bár ezeket a vádakat később ejtették, de a nevét övező negatív visszhang tovább gyűrűzött, így nem térhetett vissza a sorozat alkotói gárdájába, új színészre volt szükség Rick és Morty hangjának megformálásához.

Bár tagadhatatlan, hogy Justin Roiland, aki a műsor társalkotója és sztárja volt, fontos szerepet játszott a Rick és Morty sikerében, azonban az Adult Swim a Roiland elbocsátását követő nyilatkozatában egyértelműen kijelentette, hogy Roiland kirúgása nem jelenti a szeretett sorozat végét. A közleményben az szerepelt: "A Rick és Morty folytatódik. A tehetséges és elkötelezett stáb keményen dolgozik a hetedik évadon."

Arról, hogy pontosan mit is rejt magában a hetedik évad, előzetesen keveset lehetett tudni, de a Rick és Morty 6. évad fináléja elég jó képet adott a következő évad fő csapásirányáról. A Rick és Morty 3. évadában Rick egy intergalaktikus kormányügynökkel (Nathan Fillion) utazik végig Rick emlékein. Miután hírhedt Szecsuáni mártást szerez, Rick megmutatja az ügynöknek, hogy az ő univerzumának verziójában feleségét és lányát egy másik Rick, Rick Prime ölte meg. Rick később elárulja az ügynöknek, hogy egyszerűen kitalálta a háttértörténetet, hogy időt nyerjen, de az 5. évad fináléja feltárta, hogy Rick talán tényleg igazat mondott. A hatodik évad végén Rick még mindig nem tud túllépni a vágyán, hogy megtalálja Rick Prime-ot, és a 6. évad fináléjában elmondja Mortynak, hogy az egész 7. évadon át fogja követni őt.

Az egyik legnagyobb kérdés, ami még az évad nyitánya előtt megválaszolásra vár, hogy ki fogja helyettesíteni Justin Roilandot Rick és Morty szerepében. Roiland a sorozat írásában és társalkotásában is részt vett, valamint a két címszereplő, az ezen karaktereknek a tucatnyi variánsának és számos más háttér karakter, például a termékeny Mr. Poopy Butt Hole szerepét is eljátszotta. Roiland távozása után a sorozat vezetési, írói és producensi feladatai feltehetően a társalkotó Dan Harmonra hárulnak, aki most bizonyíthatja alkotói rátermettségét.

Ha érdekel a 7. évad, és rendelkezel HBO Max előfizetéssel, akkor a Mafab oldalán található “Hol nézheted” szekció alatti gombra kattintva már kezdheted is!

animáció | kaland | vígjáték

Rick és Morty visszatértek, és minden eddiginél hűségesebbek önmagukhoz! Ebben a hetedik évadban sincs hiány fordulatokban: Mi ütött Jerrybe? Az ördög Summerbe öltözik? És... több»