A Mary and George egy történelmi sorozat, melynek főszereplői Julianne Moore, Nicholas Galitzine és Tony Curran, és egy ambiciózus anya valódi történetét meséli el, aki szeretné, ha fia tőrbe csalná a királyt.

A történelmi dráma főszerepében Julianne Moore látható, és egy ármánykodó anya és fia valódi történetét mutatja be, akik  a 17. századi brit moszerény sorsú családként kezdték, majd a monarchia szívébe jutottak.

Benjamin Woolley tényirodalmon alapuló könyve, a "The King's Assassin: The Plot to Murder King James I" ihlette, a sorozat bemutatja, hogyan nevelte arra Mary Villiers saját fiát, hogy elcsábítsa I. Jakab királyt, és ennek eredményeként az Anglia valaha látott leggazdagabb, legmagasabb rangú és legfontosabb családjává váltak. "Mary Villiers egy nő volt, aki saját tettei következtében vált erős és befolyásos alakká a jakobiánus Londonban" - mondja Julianne Moore. "Izgalmas kihívás volt, hogy életre keltsem a képernyőn."

Mary Villiers a vagyon nélküli George Villiers második felesége volt, aki férje halála után Buckingham grófnőjévé vált. Nagyon gyorsan rájött, hogy gyönyörű második fia, George képes lehet befolyásos politikai alakká válni. Pénzt gyűjtött össze, hogy el tudja küldeni a francia udvarba, majd az angol udvarba, ahol ő lett I. Jakab király kedvence.

Amint George előlépett a ranglétrán, vele emelkedett édesanyja is. Mary szervezte meg a házasságát Katherine, a Ros bárónőjével, akit Anglia leggazdagabb nőjének tartottak. Mary nem volt kedvelt, de hihetetlen intelligenciájának segítségével elérte, amit szeretett volna egy férfiak dominálta világban. 

A sorozat a Rotten Tomatoes kritikai portálra beérkezett nézői vélemények alapján 100%-os értékelésen áll.

Ha szívesen megnéznéd a sorozatot és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a széria mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma

SkyShowtime (2024.03.08.)

Buckingham grófnője intrikákat bevetve formálta fiát, hogy elcsábítsa I. Jakab királyt, és mindenható szeretőjévé váljon, aki gazdagabb, nevesebb és befolyásosabb, mint amit... több»