Az iker egy 2022-es pszichológiai horrorfilm, Taneli Mustonen rendezésében. 

Az eredeti forgatókönyvet Taneli Mustonen és Aleksi Hyvärinen írta, akik a film producerei is voltak. Az iker egy anya történetét meséli el, akinek szembe kell néznie az ikrer fiaival kapcsolatos elviselhetetlen igazsággal. A főszerepekben Teresa Palmer és Steven Cree láthatók.

Rachel, férje Anthony és fiuk, Elliot, New Yorkból Finnországba költöznek, hogy megbirkózzanak a gyász fájdalmával, miután Elliot ikertestvérét, Nathant elveszítik egy autóbalesetben. Egy kirándulás során Elliot felfedez egy falat, amely állítólag teljesíti a kívánságokat, és titkon kíván egyet. Ezt követően egy láthatatlan személlyel kezd beszélgetni. Rachel részt vesz a városlakók által rendezett üdvözlő bulin, ahol megismerkedik a városi orvossal és Helennel, utóbbi titokzatosan utal Elliot kívánságára.

Elliot egyre aggasztóbban viselkedik, azt állítja, ő Nathan. Rachel próbálkozása, hogy a városi orvossal kezeltessék Elliott, azzal végződik, hogy az orvos megkéri Rachelt, járjon terápiába. Rachel kétségbeesetten próbál válaszokat találni, és felkeresi Helent, aki elmondja neki, hogy a város a sátáni kultusz része. Helen továbbá megjegyzi, hogy férjét egy gonosz entitás szállta meg, ami megjelent a fényképeken. Otthon Rachel fényképeket készít Elliotról, majd elviszi a városba. Később ő és Elliot egyfajta szellemidézést tartanak, amit a városlakók és Anthony szakítanak meg, akik tájékoztatják Rachelt, hogy szeretnék bevonni Elliotot egy szertartásba. 

A film kritikai fogadtatása vegyes volt. A Rotten Tomatoes kritikai portálon a 22 kritikus értékelése közül 41% pozitív, az átlagos értékelése pedig 5.4/10.

Ha szívesen megnéznéd a filmet, mától eléred a Telekom Filmpremieren.

45 Az iker  (2022)

dráma | horror | misztikus | thriller

Miután fiuk tragikus módon életét vesztette egy balesetben, Rachel és Anthony úgy döntenek, a világ másik felére költöznek, hogy új életet kezdjenek. Teljes mértékben... több»