Hétfőtől egy új sapnyol sorozat debütál a SkyShowtime-on, ammi mögött ráadásul maga a mester, Pedro Almodóvar áll!

A Múlandó hazugságok című sorozatot Agustín és Pedro Almodóvar készítették a Paramount+ számára. A Mentiras pasajeras az Almodóvar testvérek produkciós cégének első televíziós munkája a Mujeres/Gyilkos nők (2005-2006) óta, amelyet a TVE La 2 című csatornája sugárzott. 

A sorozatot így jellemezték: "kortárs és realista komédia a látszatról, ahol semmi sem az, aminek látszik".

A sorozat alkotói Nerea Castro és Blanca Andrés Gómez, főszereplői pedig Elena Anaya és Hugo Silva. A mellékszereplők között pedig olyan tehetségek láthatóak, mint Susi Sánchez, María Botto, Pedro Casablanc és Julián López.

A főbb karakterek és történetük

Elena Anaya Lucía szerepében látható, akinek nem volt könnyű élete. Miután gyerekkorában elvesztette szüleit, orvosi tanulmányainak szentelte magát, és az esztétikai ágazatban kezdte meg karrierjét. Most az a nagy vágya, hogy stabil élete legyen, otthona, férje és gyermekei, még ha nem is a sajátjai. Perfekcionizmusa és az irányítás iránti vágya arra készteti, hogy támadási tervet dolgozzon ki az áruló ellen, aki kockára tette a stabilitását. Ettől azonban Lucía impulzívvá és vakmerővé válik.

Hugo Silva alakítja Basiliót, aki gyengéd, kedves, intellektuálisan briliáns, nagyszerű kommunikátor, apa és páratlan társ. Fiatalon élte meg aranykorát első regényeivel, de már majdnem húsz év telt el, és Basilio soha többé nem ismerte meg a sikert. Most azonban elfogytak a kifogásai, és vissza kell térnie az íráshoz. Hiszen megtalálta Luciát, a pártfogóját, a nőt, aki megszabadította minden kényszerű munkájától, és gondoskodik a család eltartásáról. Basilio azonban nem teljesíti a megegyezés rá eső részét, mert a regénye nem halad, az ideje fogytán van, és a szégyenérzete miatt Luciához hasonlóan hazugságra kényszerül.

Quim Gutiérrez, mint Santi. Ő egy agresszív és számító vezető, aki Luciához hasonlóan a szakmai sikerek kiépítésének szentelte az életét. Szerény családból származik, és komplexusai elől burokba zárkózott, egy alfahím-maszkba, ahol mások - különösen a nők - csak arra szolgálnak, hogy táplálják az önbecsülését, amely mindig is hiányzott belőle. Lucia a legnagyobb ellensége, nemcsak azért, mert épp el akarja lopni álmai állását, hanem azért is, mert ő képviseli mindazt, ami Santi lenni szeretne. Rá fog azonban jönni, hogy Lucía nem az a tökéletes nő, akit titokban csodál, és megérti, hogy a sikerért folytatott kemény küzdelem gyakran azzal jár, hogy önmagát nem kívánatos magányra ítéli.

María Botto, mint Patri. Basilio volt felesége és gyermekeinek anyja egy merész, szabad nő, aki nagyon különbözik tőle és a Luciával felépített, rendezett családjától. Egy koncerttermet vezet. Az éjszakai élet világában végzett munkája miatt hosszú évekig elhanyagolta a gyerekeit, de ez mostanra már a múlté. Most újra közelebb került a gyermekeihez, de Basilióhoz is, akivel még mindig fenntart egyfajta szexuális feszültséget.

Susi Sánchez, mint Carmen. Elegáns, intelligens idős hölgy. Basilio édesanyja egy tiszta fejű nő, aki nem habozik olyan véleményt is kimondani, amit senki sem kért tőle. Tanúja lesz a házaspár őrült döntéseinek, és megpróbál - nem sok sikerrel - némi józanságot vinni a családba, amelynek nyilvánvalóan szüksége van rá.

A sorozat összefoglalása

A Mentiras pasajeras Lucía (Anaya) történetét meséli el, egy csúcstechnológiás kozmetikai kezelést végző vállalat vezetőjéét, akit ipari kémkedéssel megvádolnak és kirúgnak. Lucía nem tudja, hogyan intézze el a közelgő esküvőjét, a mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatos függőben lévő kifizetéseket, és hogyan legyen továbbra is a párja, Basilio (Silva) anyagi támasza, hogy az végre befejezhesse a regényét.

Próbál időt nyerni a megoldáshoz, ezért otthon rejtegeti az igazságot, és hazugságok és illegális ügyek spiráljába kerül, miközben megpróbálja leleplezni a valódi tettest, az ambiciózus Santit (Gutiérrez). 

dráma

SkyShowtime (2023.10.09.)

A történet egy high-tech cég vezetőjét, Luciát követi nyomon, aki azért küzd, hogy minél nagyobb vagyonra tegyen szert, mivel szegénysorból származik. Előléptetése napján... több»