Matt Damon megígérte a feleségének, hogy szünetet tart a színészettel, amely alól az képez csak majd kivételt, ha történetesen épp Christopher Nolan hívja őt.

A színész az Entertainment Weekly magazinnak beszélt minderről, miszerint feleségével felkerestek egy párterapeutát. Noha Damon nem árult el több konkrétumot a házasságáról, azt viszont elmondta, hogy a felesége beleegyezett abba a feltételbe, hogy Christopher Nolan megkeresése esetén munkába áll.

“Ez kitalációként fog hangzani, de tényleg így történt. Nem akarok indiszkrét lenni, de alaposan átbeszéltük ezt a feleségemmel. Ugyan szerepeltem a Csillagok közöttben, de Chris a későbbiekben kispadra ültetett, nem voltam a látókörében. Én ezt a szabályt anélkül hoztam meg, hogy tudtam volna, hogy Nolan épp dolgozik valamin. 

Nolan az Oppenheimer projekt kapcsán Leslie Groves szerepét, a Manhattan terv igazgatójának szerepét ajánlotta fel a színésznek. A rendező egyébként Cillian Murphyt is személyesen kereste fel Írországban a forgatókönyvvel.

Az Oppenheimer július 20-án érkezik a hazai mozikba.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»