Matthew Perry nyilvánosan bocsánatot kért Keanu Reeves-től

Matthew Perry megfogadta, hogy eltávolítja a Keanu Reevesre vonatkozó vitatott megjegyzéseit a "Barátok, szeretők és a nagy szörnyűség" című memoárjának jövőbeli kiadásaiból.

A Jóbarátok színésze bocsánatot kért, miután nagy visszatetszést kapott, amiért Reevesről írt könyvében. Perry lényegében megkérdőjelezte, hogy a színész miért "jár még köztünk", amikor olyan "tehetséges" színészek és "eredeti gondolkodók", mint River Phoenix és Chris Farley már elhunytak.

Most Perry lépéseket tesz, és eltávolítja a Reevesre tett utalásokat. A Los Angeles Times Festival of Books szombati rendezvényén Perry elárulta, hogy a "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" minden jövőbeli kiadásából kihagyják Reeves nevét:

"Hülyeséget mondtam. Aljas dolog volt" - mondta Perry a fesztiválon - "Azért húztam ki a nevét, mert ugyanabban az utcában lakom. Nyilvánosan bocsánatot kértem tőle. A könyv bármelyik jövőbeli verziójában nem lesz már benne a neve."

Perry elárulta, hogy bár személyesen még nem kért bocsánatot Reeves-től, de tervezi, hogy megteszi: "Ha összefutok vele, bocsánatot fogok kérni. Egyszerűen hülyeség volt" - mondta Perry. 

Bár a "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" Reevesre utaló passzusai úgy íródtak, hogy tisztelegni próbáltak a Phoenixhez és Farley-hoz hasonló alakok előtt, a kivitelezés heves kritikát kapott.

"Túl hosszú azoknak a zseniknek a listája, akik megelőzték korukat, hogy itt részletezzem - elég, ha csak annyit mondok, hogy bármelyik ilyen lista élén az Az ifjú Don Juan című filmben játszó kollégámnak, River Phoenixnek kell állnia" - írja Perry.

Perry később így folytatja: "River kívül-belül gyönyörű ember volt - túl szép ehhez a világhoz, mint kiderült. Úgy tűnik, mindig az igazán tehetséges srácok buknak el. Miért van az, hogy az olyan eredeti gondolkodók, mint River Phoenix és Heath Ledger meghalnak, de Keanu Reeves még mindig köztünk jár? River jobb színész volt nálam, én viccesebb voltam. De a jeleneteinkben biztosan megálltam a helyem - nem kis teljesítmény, ha évtizedekkel később visszatekintek."

Perry még októberben gyorsan bocsánatot kért a passzusért: "Valójában nagy rajongója vagyok Keanunak. Csak véletlenszerűen választottam egy nevet, az én hibám. Bocsánatot kérek. A saját nevemet kellett volna használnom helyette."