Még mindig van esély az Alien 5-re?

Sigourney Weaver szép, hosszú és tartalmas karriert futott be Hollywoodban – mégis Ripley szerepe az, ami mindenkinek egyből beugrik a színésznő kapcsán. Az A nyolcadik utas: a Halálben és folytatásaiban a színésznő összesen négyszer alakította Ripley-t, utoljára 1997-ben az Alien 4: Feltámad a Halálban, és nem kizárt, hogy ismét viszontlátjuk őt ebben a szerepben.

Két évtizeddel az utolsó Alien-film után ugyanis Neill Blomkamp szeretett volna összehozni az újabb részt, és még a színésznő is benne lett volna, ám a 20th Century Fox végül elkaszálta az ötletet, a forgatókönyv pedig a filmek igazi poklára került: jelenleg fejlesztés alatt áll.

Pedig az időzítés remek lett volna: akkor a rendező és a színésznő is ráért volna. Azóta viszont Blomkamp vagy három különböző projekten dolgozik egyszerre, a színésznőt pedig igencsak lefoglalja a James Cameronnal való közös munka az Avatar: A víz útja-folytatásokon. Ennek ellenére Weaver azt nyilatkozta, hogy Cameron szerint is elég jó a film alapötlete – és bár jelenleg mindenki nagyon elfoglalt, sosem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Vagyis a színésznő még nem tett le végérvényesen a dologról – és talán jól is teszi. A filmiparban ma igazi reneszánszukat élik a régi, nagy klasszikus alapján készült remake-ek, vagy az olyan egyenes folytatások, amelyek figyelmen kívül hagyják egy-egy franchise kevésbé jól sikerült részeit. Ahogy történt ez a mozipénztáraknál gyakorlatilag ipari mennyiségben arató Halloweennel vagy a jelenleg készülő Terminator: Sötét végzettal, amik ráadásul az ikonikus szereplőket is visszahozták – amit Blomkamp is tervezett az Alien-filmmel.

A projekt legnagyobb húzóneve természetesen Ripley lenne – és bár olyan sokat nem tudni az elkaszált film történetéről, állítólag visszatérne benne a harmadik rész elején megölt Newt és Hicks is – csak hogy még jobban fájjon a rajongók szíve, hogy a film még nem készült el. Illetve nem is fog még egy jó darabig még akkor sem, ha a stúdió rábólint, a már fent említett okok miatt. Pedig jó lenne.