Oké, azzal nem mondunk semmi újat, ha eláruljuk, hogy Tom Cruise szinte mindent megcsinál a filmjeiben anélkül, hogy kaszkadőr segítségére lenne szüksége. A Top Gun 2: Maverick forgatásán azonban minden korábbinál vadabb dologra készült.

A színészt egyenesen az amerikai haditengerészetnek kellett lehűtenie, amikor kiderült, hogy Cruise kész lenne akár egy F-18-as típusú vadászgépet is vezetni. Erre azonban végül nem kapott engedélyt.

Mindezt maga a film producere, Jerry Bruckheimer árulta el az Empire magazinnak adott interjújában: “Nem engedélyezték számára, hogy vadászgéppel repüljön, viszont repülhetett P-51 típusú géppel és helikopterrel, a reptéren gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar” - mondta Bruckheimer.

A haditengerészet persze nem véletlenül nem engedélyezte civil számára egy vadászgép használatát, hiszen még egy kiképzett pilótának is rendkívüli gyakorlottságra van szüksége, ehhez kapcsolódóan pedig Bruckheimer meg is ígérte, hogy a maguk a nézők szinte teljesen át tudják majd érezni a filmben, milyen is vadászgépben ülni.

A Top Gun második része a tervek szerint idén novemberben érkezik a hazai mozikba, Cruise mellett pedig Jennifer Connelly, Ed Harris, Val Kilmer, Miles Teller, Jon Hamm, Glen Powell és Manny Jacinto lesznek láthatóak a főbb szerepekben.