Megdöbbentő okból perelte be Marilyn Manson Evan Rachel Woodot

Az elmúlt időszakban egyre nagyobbra dagadt Marilyn Manson körül kialakult botrány váratlan fordulatot vehet. 

Az idei Sundance Filmfesztiválon került bemutatásra az Amy Berg rendezésében készült Phoenix Rising című dokumentumfilm, amelyben Manson korábbi élettársa, Evan Rachel Wood árult el sokkoló részleteket az énekessel való párkapcsolatáról.

A színésznő állítása szerint 2006-tól 2011-ig tartó kapcsolatuk alatt Manson több alkalommal is bántalmazta őt, majd azzal vádolta meg az énekest, hogy a Heart-Shaped Glasses című klip felvétele alatt megerőszakolta őt.

Marilyn Manson a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon nyújtott be keresetet, szerinte ugyanis a dokumentumfilmben nem csupán valótlanságok hangzanak el, hanem törvénytelen úton igyekeznek őt lejáratni. Manson állítása szerint Evan Rachel Wood és Ashley Gore olyan hamis leveleket mutatott fel, amelyekben az FBI állította azt, hogy Manson ellen nyomozás folyik.

Az esettel kapcsolatban egyelőre sem Wood, sem pedig Gore nem reagáltak. Marilyn Mansonnal szemben még 2021. elején merültek fel hasonló vádak, többek között a Trónok harca színésznője, Esmé Bianco állította azt, hogy Manson kapcsolatuk alatt megerőszakolta és megkínozta őt. A Phoenix Rising idén márciusban debütál az HBO Max műsorkínálatában.

dokumentum

Evan Rachel Wood színésznő és aktivista a családon belüli erőszak túlélőjeként szerzett tapasztalatait felhasználva igyekszik igazságot szolgáltatni, begyógyítani egy... több»

Rendező: Amy Berg
Szereplők: Evan Rachel Wood