Meghalt A keselyű három napja színésznője, Carlin Glynn

Carlin Glynn, A legjobb bordélyház Texasban Tony-díjas sztárja és Mary Stuart Masterson édesanyja július 13-án elhunyt.

A színésznő időskori demenciában szenvedett és a rák is megtámadta a szervezetét. 83 éves volt. A hírt Glynn lánya, Mary Stuart Masterson egy Instagram-bejegyzésben erősítette meg:

„Édesanyám, Carlin Glynn Masterson meghalt. Vele voltam. Mindig hálás leszek az utolsó pillanatokért, bármilyen nehéz is” – írta Masterson - „A halál a legfurcsább módon olyan, mint a születés. Az első leheletemtől az ő utolsójáig. Ez a szál olyan törékeny, amilyen erős. Ő volt a legkecsesebb ügyetlen ember, akivel valaha találkozhattál. Erős, okos, buta, intuitív, kedves, nagylelkű, szenvedélyes és mélyen hallgató. Elkötelezett volt apám, valamint a diákok és munkatársak hatalmas köre iránt, akiket választott családjának tartott.”

Glynn kiváló színész és énekes volt, 1979-ben Tony-díjat kapott a Broadway-n debütált, A legjobb bordélyház Texasban című eredeti produkcióban nyújtott alakításáért. Glynn férjével, Peter Mastersonnal együtt dolgozott a produkción, aki később az 1982-es, Burt Reynolds és Dolly Parton főszereplésével készült, azonos című filmre adaptálta a darabot.

Glynn első szerepe a képernyőn az 1975-ös A keselyű három napja című filmben volt, amelyben Mae Barbert alakította. 1984-ben Molly Ringwald karakterének anyját keltett életre John Hughes Tizenhat szál gyertya című filmjében. Olyan televíziós sorozatokban is szerepelt, mint például Az asszony, akit Jackie-nek hívtak vagy az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék

Glynn 1960-tól 2018-as haláláig házasságban élt Peter Mastersonnal, ezzel azon kevés hollywoodi pár közé tartoztak, akik valóban élethosszig egymás társai voltak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mary Stuart (@marystuartmasterson) által megosztott bejegyzés