Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

A keselyű három napja (1975)

Three Days of the Condor
Filmadatlap
 
19
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
elekm90   2021. 03. 28.

legújabb vélemény

0

Korrekt politikai thriller, bár számomra egy kicsit összecsapott. Alapvetően jól bontakozik ki a cselekmény, bár eléggé figyelni kell, az elején teljesen a sötétben tapogatózik a néző. Faye Dunaway karaktere viszont nem volt jól megírva (lehet, a kön... több»

 
Berto49   2018. 09. 19.

0

A zseniális film prototípusa! Az USA politikai botrányai után (Watergate, különböző CIA-hoz kapcsolódó események) a hetvenes években megszaporodtak a kémügyeket, és politikai eseteket leleplező filmek. Ezek közül szerintem a legjobb ez az 1975-ös S... több»


 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Nem egy pörgős, akciódús mozi, hanem egy tökéletesen felépített pszichológiai mestermű. Redford itt a tipikusan egyszerű kisember profiljával próbál életben maradni, ekkor jön a képbe egy jó nő, hiszen az minden filmbe kell, ez most Faye Dunaway vol... több»

 
bbozsi   2021. 02. 16.

1

Csodálatos hangulatú film végtelenül jól megírt párbeszédekkel. Az izgalom igazi: nem művi és aggresszíven az arcodba tolt, ahogy a mai hasonló filmekben túlnyomóan. Felüdülés volt nézni. Robert Redford tweedzakójának ügye pedig remélem, már az UNESCO egyik bizottsága előtt van.

 
Milanman   2018. 07. 23.

0

A 70-es évek hidegháborús paranoiáját és az élet minden területére beszüremlő kémkedést tökélesen elkapó, old-school thriller, remek színészekkel és történettel. A film első 15-20 perce tankönyvekbe illő krimi szcéna, a mai napig az egyik legerősebb,... több»

 
putto   2015. 12. 29.

0

Elgondolkodtató, hidegháborút is érintő film, viszont nem könnyű mozi, szóval aki popcorn akcióra vágyik, az itt nem kapja meg. A film lassú (ez nem negatívum), de jelentőségteljes mozzanatokkal teli. Nagyon emberi a nézőpont, a főszereplő hétköznapi... több»

Galéria (10)

Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford
Cliff Robertson
Max von Sydow
Robert Redford
Robert Redford
Robert Redford

Videók (1)

A film összbevétele 41 509 797 dollár volt (imdb.com).

 

James Grady "Six Days of the Condor" (1974) című regénye alapján készült. Magyarul két alkalommal is megjelent "A keselyű hat napja" címmel, Vágó István fordításában.

(Berto49)
 

A 7. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban 1975-ben.

(dulkap)
 
Ha látványos akcióorgiára vágysz, ez nem a te filmed, de ha egy igazán jó kémsztorit akarsz látni, amelyen lehet gondolkodni, és mindvégig parázni azon, hogy mi lesz a főhős sorsa, aki teljesen véletlenül keveredett bele egy olyan mocskos ügybe, amelyhez az égvilágon semmi köze sem volt alapjáraton, de mégis fel tud nőni a feladathoz, pedig nincs semmilyen szuperképessége, csak használja az eszét, akkor nyugodtan ülj le ez elé a remek film elé, nem fogsz csalódni benne! több»