Meghalt a milliárdos gyilkos, az HBO sokkoló dokumentumfilmjének alanya, Robert Durst

Robert Durst, a milliomos ingatlanörökös és elítélt gyilkos, akinek ügyét az HBO Az elátkozott: Robert Durst halálos élete című sokkoló dokumentumfilmje tárta fel.

Robert Durst kaliforniai Stocktonban lévő San Joaquin Általános Kórházban hunyt el.  Halálának hírét ügyvédje, Chip Lewis közölte a nyilvánossággal, aki a hivatalos közleményben megerősítette, hogy Durst végelgyengülésben hunyt el.

A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután kiderült, hogy 2000-ben meggyilkolta üzlettárást, Susan Berman, illetve néha felesége, Kathie 1982-ben bekövetkezett halála ügyében is vádat emeltek ellene.

A férfi ellen azután emeltek vádat, hogy kamerákon kívül bevallotta, hogy ő követte el a gyilkosságokat, minderről hangfelvétel is készült egy rejtett mikrofon segítségével.

Az HBO dokumentumfilmje mellett Andrew Jarecki rendezett filmet Durst ügyéről, amelynek főbb szerepeiben  Ryan Gosling, Kirsten Dunst és, Kristen Wiig láthatók. A The Jinx cmű sorozat jelenleg is elérhető az HBO műsorkínálatában.