Kétségtelen, hogy Brendan Fraser nagy visszatérésének vagyunk szemtanúi manapság, a színész A bálna filmben nyújtott alakításával már most esélyesnek számít az Oscar-díjra.

Bár az Oscar-gálára márciusig kell várni, Fraser mindenesetre az elmúlt hétvégén elnyerte a legjobb színésznek járó Critics' Choice-díjat. A gálaest egyik legérzelmesebb pillanata volt Fraser beszéde, amely során könnyeivel küszködve mondott köszönetet.

A kategóriában nem mellékesen Austin Butler (Elvis), Tom Cruise (Top Gun), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Paul Mescal (Aftersun és Bill Nighy - Living). Frasernek egyébként több alkalommal is meg kellett szakítania a beszédét, hogy egy kicsit összeszedje magát, ráadásul a közönség is könnyekig hatódva hallgatta végig a mondandóját.

“Herman Melville volt az, aki egyszer azt írta, hogy Amerikában csak öt kritikus van. A többi alszik. Én sem tudom, hogy ez mit jelent. De örülök, hogy felébredtek miattam” - zárta a beszédet Fraser.

A színész köszönetet mondott Darren Aronofsky rendezőnek: “Valószínűleg kenyérmorzsák nyomát kellett volna hagynom. De te megtaláltál. És mint minden legjobb rendező, te is csak megmutattad, merre kell mennem, hogy eljussak oda, ahová el kell jutnom”

A bálna idén februárban érkezik a hazai mozikba.

75 A bálna  (2022)

dráma | vígjáték

Charlie, a 270 kilós, visszahúzódó angoltanár megpróbál újra kapcsolatba kerülni 17 éves lányával, Ellie-vel. Charlie elvesztette a lányát, amikor elhagyta a családját egy... több»