Dwayne Johnson és Vin Diesel szakmai kapcsolata igazából sosem volt békésnek nevezhető, a két sztár viszonya még a Halálos iramban: Ötödik sebesség forgatásán romlott meg, és bár a közelmúltban nagyon úgy tűnt, hogy elásták a csatabárdot, ez fegyverszünet azonban mégsem tartott ki túl sokáig.

Diesel még júliusban adott interjút a Men's Health magazinnak, amely során arról is kérdezték, szerinte mi is lehetett az oka annak, hogy Johnsonnal enyhén szólva sem jöttek ki a munkálatok során. Diesel “kemény szeretetnek” nevezte azt a munkakapcsolatot, amelyet Johnson irányába tanúsított, elmondása szerint egész egyszerűen nem vette figyelembe A Szikla addig elért filmes sikereit, és hogy szerinte a különleges bánásmód hiánya lehetett a konfliktus oka. “Rengeteg kemény szeretet adok, nem azt a Fellini-félét, de mindent megteszek, hogy a maximumot hozzam ki mindenkiből” - mondta Diesel.

Johnson végül a Vanity Fair magazinnak adott interjúban reagált pályatársa szavaira: “Egy részem úgy érzi, nem tudja validálni mindezt. Nem a színház vagy filmek világából érkeztem, máshonnan jövök, másfajta neveltetést kaptam. Másfajta kultúrából érkezem és másfajta volt a környezetem is. Ha elvállalok egy projektet, abba mindent beleadok, és ha úgy érzem, hogy valamin változtatni kell, azt elfogadom és tudom kezelni. Ez ilyen egyszerű számomra. Amikor ezeket a gondolatokat olvastam, nevettem, mindenki nevetett, ahogy szerintem Fellini is nevet.”

Úgy tűnik, hogy a két sztár között csörte még egy ideig elhúzódik, Johnson jelenlétével az utolsó Halálos iramban filmben pedig nagy valószínűséggel továbbra sem számolhatnak a rajongók.