Mégis elkészülhet az Alita 2?

Az Alita premierhétvégi teljesítménye után a filmes sajtó egyértelműen bukásnak kiáltotta ki James Cameron produceri vezénylete alatt készült manga adaptációt, de a helyzet azért ennél árnyaltabb.

Az Alita: A harc angyala premierjét meglehetősen vegyes fogadtatás kísérte. A Robert Rodriguez rendezésében bemutatott film finoman szólva sem aratott osztatlan sikert a kritikusok körében, a közönség azonban kimondottan pozitívan fogadta. A két tábor közti jelentős szakadékot remekül szemléltetik a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon látható értékelések: míg a kritikusok mindössze 61, a nézők 92 százalékra értékelték a produkciót.

De hiába gyűjtött a film sok rajongót, hazájában igen lehangolóan teljesített. Mégis úgy tűnik, megvan az esély arra, hogy folytatás kapjon a produkció.

Az Alita a 170 milliós gyártási költség mellett (a marketingre további 100 milliót nyugodt szívvel hozzáadhatunk az összeghez) mindössze 85 millió dollárt termelt Észak-Amerikában, azonban kimondottan jól teljesített a nemzetközi piacokon. A film végül világszerte 402 millióval zárta mozis szereplését, melyhez csak Kína 132 millióval járult hozzá. Ha mindent egybevetünk, ez már egy nullszaldó, és akkor ehhez még nem számoltuk a DVD-kiadványokat, a merchandise termékeket és az online streaming szolgáltatók által a gyártónak fizetett összeget. Bár itt nem százmilliókról van szó, némi nyereséget mégiscsak elkönyvelhet a film, ami ahhoz képest, hogy az első hétvége után úgy tűnt, az évtized bukásáról van szó, nem is rossz.  

Azt maga James Cameron is elárulta, hogy bőven van ötlete a további folytatásokra, azzal pedig, hogy a Disney megvette a Foxot, jelenleg a Mickey egeres stúdiónál pattog a labda. Azt pedig csak margóra jegyezzük fel, hogy a Disney hozza Cameron új Avatar-filmjeit is, azon pedig nagyon meglepődnénk, ha a rendező-producer, akinek évtizedes dédelgetett vágya volt az Alita, nem tenne meg mindent, hogy vászonra kerülhessen a második rész.

A folytatás már csak azért sem lenne feltétlenül meglepő, mert láttunk már hasonlót Hollywoodban. Az Alita gyakorlatilag ugyanazt az utat járja be, mint a Tűzgyűrű, úgyhogy a rajongóknak még bőven van okuk a bizakodásra.

akció | kaland | sci-fi | thriller

A távoli jövőben Ido, az orvos Iron City roncstelepén egy különleges kiborgra bukkan. Alitának semmilyen emléke sincs a múltjáról, minden új számára ebben a világban. Ido... több»