A 12 éves Artemis Fowl, akinek a felmenői mind-mind briliáns bűnözők, erőt és ravaszságot is igénylő küzdelembe keveredik azokkal a nagy hatalmú, titokzatos tündérekkel, akik talán apja eltűnése mögött állnak. A Disney új, Artemis Fowl című filmje augusztus 9-én érkezik az HBO GO-ra és augusztus 23-án HBO-ra.

Az Artemis Fowl Eoin Colfer lebilincselő fantasy bestsellerén alapul, amely a 12 éves zseninek, Artemis Fowlnak a történetét meséli el. A fiú, akinek az összes felmenője briliáns bűnöző, kétségbeesetten próbálja megmenteni elrabolt apját. Ahhoz, hogy kifizethesse a váltságdíjat, Artemisnek be kell épülnie egy ősi, titkos civilizációba – a tündérek hihetetlenül fejlett világába – és meg kell szereznie az emberrabló számára az Aculost, a tündérek legféltettebb, varázslatos szerkezetét. A ravasz Artemis veszélyes tervet eszel ki az elrejtett tárgy előkerítésére – annyira veszélyeset, hogy végül kockázatos elmeháborúba keveredik a nagy hatalmú tündérekkel.

Az Artemis Fowlt Kenneth Branagh rendezte, főszerepeiben FColin FarrellJudi DenchJosh GadHong ChauDaniel EghanAdrian ScarboroughSimone Kirby és Jimmy Vee láthatók. A film producere Kenneth Branagh és Judy Hofflund (az Amerikai Producerkamara tagjai), executive producere Angus More Gordon és Matthew Jenkins.

Kenneth Branagh szavaival: “Az Artemis Fowl egy igazán eredeti történet. Ilyen nehéz időkben remek társaságot jelent egy tizenkét éves bűnözőzseni. Ez az eszes, vicces és végtelenül cool srác új világokba viszi el a nézőket és felejthetetlen figurákat ismertet meg velük, miközben a varázslatba jó adag csetepatét is kever. Mindene a családja, és (habár ezt sosem ismerné el) ő épp olyan büszke lenne arra, hogy családok világszerte most először együtt élvezhetik a képernyőn a bámulatos kalandjait, mint én.”

A Disney Artemis Fowl című produkciója augusztus 9-én debütál az HBO GO-n, magyar felirattal és az augusztus 23-án az HBO-n, szinkronnal.