Megkezdődött Kevin Spacey szexuális zaklatási pere: Ez történt az első napon

Kevin Spacey-vel ellen még május végén emeltek vádat az Egyesült Királyságban három férfival szemben elkövetett szexuális zaklatás vádjával.

A bírósági tárgyalás kezdetét vette, színész ma reggel jelent meg a londoni Westminster Magistrates Court előtt, ahol közölték vele az ellene felhozott vádakat. Spacey ügyvédje, Patrick Gibbs közölte a sajtóval, hogy ügyfele “határozottan tagad minden bűncselekményt ebben az ügyben”, amellyel vádolják.

London Evening Standard értesülései szerint a színész ellen kiadott elfogatóparancsot visszavonták, miután önként megjelent a bíróságon, a bírósági tárgyalás ideje alatt viszont nem hagyhatja el Nagy-Britanniát. Spacey ügyvédje azonban a döntés ellen azzal érvelt, hogy a védencének utaznia kell a munkája miatt, és nagyrészt az Egyesült Államokban tartózkodik a kutyájával.

Spacey "feltétel nélküli óvadékot" kapott Tan Ikran helyettes főbírótól, aki nem áll fenn annak "valós kockázata", hogy Spacey ne működne együtt a bírósággal. A tervek szerint legközelebb július 14-én reggel jelenik meg a londoni Southwark Crown Court előtt.

“Nagyra értékelem a koronaügyészség nyilatkozatát, amelyben óvatosan emlékeztették a médiát és a nyilvánosságot, hogy jogom van a tisztességes eljáráshoz, és ártatlan vagyok, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják. Amint lehetőségem nyílik rá, megvédem magam ezekkel a vádakkal szemben, amelyekkel kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy csakugyan bebizonyosodik az ártatlanságom” - mondta Spacey a Good Morning Americának adott nyilatkozatában.

A történések, amelyekkel a színészt vádolják kettő 2005-ben történt Londonban, másik kettő pedig 2008-ban. Spacey-t először 2017-ben szembesült szexuális zaklatás vádjával, amikor a most 50 éves Anthony Rapp színész azzal vádolta a színészt, hogy 14 éves korában szexuálisan közeledett felé.

Spacey Rapp hivatalos vádjára úgy reagált, hogy bocsánatot kért "a mélységesen helytelen részeg viselkedésért", annak ellenére, hogy azt állította, nem emlékszik az állítólagos interakcióra, ami megtörtént. A továbbiakban viszont hatalmas port kavart azzal, hogy először beszélt nyíltan arról, hogy valójában homoszexuális.

A színészt 2019. júliusáig hat alkalommal vádolták meg szexuális zaklatással, ezek az ügyek jelenleg is folyamatban vannak.