4 rendbeli szexuális zaklatással vádolják Kevin Spacey-t az Egyesült Királyságban

Kevin Spacey ellen három férfi ellen elkövetett szexuális zaklatás miatt emeltek vádat az Egyesült Királyságban.

A büntetőeljárást egy 2005-ben, egy 2008-ban és 2013-ban tett panaszbejelentés alapján indították meg. “A CPS engedélyezte a 62 éves Kevin Spacey elleni büntetőjogi vádemelést három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális erőszak miatt. Emellett azzal is megvádolták, hogy egy személyt beleegyezés nélkül szexuális tevékenységre kényszerített” - írja Rosemary Ainslie, a CPS különleges bűnügyi osztályának vezetője a hivatalos közleményben.

“A vádak a Metropolitan Police által a nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok felülvizsgálatát követik. A CPS szeretné mindenkinek a figyelmét felhívni arra, hogy Spacey úr ellen folyamatban van a büntetőeljárás, a tisztességes eljáráshoz pedig joga van” - olvasható a közlemény további részében.

Spacey-t még 2017-ben menesztették a Netflix Kártyavár című sorozatából, miután több szexuális zaklatással kapcsolatos vád is napvilágot látott vele kapcsolatban. A hatóságok 2019-ben hallgatták ki utoljára az Egyesült Államokban.

A színész a 2018-ban megjelent Milliárdos fiúk klubja óta nem volt látható holllywoodi produkcióban, azonban jelenleg több olyan projekt utómunkálatai is zajlanak, amelykeben részt vett.