Mégsem lesz Tron 3A kép forrása: Walt Disney Pictures

A Disney úgy döntött, mégsem készíti el a sci-fi franchise következő epizódját.

Bár Joseph Kosinski személyében már rendezője is volt a filmnek, mégsem készül el az Olivia Wilde és Garrett Hedlund főszereplésével tervezett Tron 3. Bár hivatalosan a Disney állítólag soha nem bólintott rá a projektre, filmes berkekben nyílt titokként kezelték, hogy folyamatban vannak a Tron következő részének munkálatai.

Ennek ellenére belsős források elmondása szerint az előkészületek már zajlottak egy ideje, a forgatásnak pedig idén ősszel kellett volna megkezdődnie. A Disney tervei között szerepelt Jared Leto szerződtetése is, azonban a tárgyalások zsákutcába jutottak.  

A Disney azóta tervezi a folytatást, mióta a Tron: Örökség 170 milliós büdzséje mellé 400 millió dolláros bevételre tett szert világszerte.

Bár az 1982-es Tron, avagy a számítógép lázadása kultfilmmé vált, a folytatás egészen 2010-ig váratott magára, melynek  sikere már akkor előre vetítette, hogy trilógiává bővüljön a franchise.

Bár a Disney kimagasló bevételi mutatókat ért el az utóbbi években, azonban jelen állás szerint a Holnapolisz, melynek költségei 180 millió dollárra rúgnak, alaposan alulteljesít a jegypénztáraknál, így egyesek szerint ez is szerepet játszhatott abban, hogy a stúdió leállította a Tron 3 munkálatait.