Megvan a magyarázat Palpatine visszatérésének rejtélyére

Tavaly év decemberében került a mozikba a Star Wars kilencedik epizódja, a Skywalker kora, amely egy korszakot zárt le a franchise történetében. A film nem csupán felemás kritikai és rajongói fogadtatásban részesült, hanem számtalan megválaszolatlan kérdést hagyott maga mögött.

Az egyik ilyen legnagyobb rejtély Darth Sidous, azaz Palpatine császár visszatérése, amelynek sokan nem örültek, hiszen a Jedi visszatérben látott halála a teljes Skywalker-saga egyik felszabadító mozzanatának számított, így legtöbben egy nagyon olcsó marketingfogásként könyvelték el a karakter újbóli szerepeltetését.

Persze mostanáig továbbra sem kaptak a rajongók választ arra, miként is tért vissza a titokzatos Sith nagyúr, amely eleve képtelenségnek tűnhetett. Bár nem valószínű, hogy napvilágot lát a Skywalker kora rendezői változata, az már egy ideje tudható, hogy a Lucasfilm piacra dobja a film forgatókönyvének regényváltozatát. Bár az eredeti tervek szerint március 17-én érkezik hivatalosan is a kötet, a stúdió már elérhetővé tett egy kisebb példányszámot az elmúlt hétvégén, amelyből egyszerűen az is kiderül, hogy a filmben látható Sidius egyszerűen klón volt. Minderre maga Kylo Ren döbben rá, amikor megérkezik az Exegolra, és felismeri az ott található berendezéseket és létfenntartó gépeket, hiszen gyerekkorában már tanult A klónok háborújáról.

Hogy mennyire elégíti ki a rajongókat a fenti válasz, az egyelőre kérdéses, mindenesetre talán sokan értékelték volna, ha ezekre a kérdésekre egyszerűen már a filmben válaszokat kapnak.