Az Aquaman egymilliárd dollár körüli összbevétele sem hangzik rosszul, de az új évnek van egy másik nagy nyertese: csak az kevésbé feltűnő. A Végtelen útvesztő (Escape Room, már a mozikban) a premierjét követő első hétvégén máris elérte a 200 százalék körüli sikert. A szabadulószobában játszódó, nagyon sok meglepetéssel szolgáló horrort ugyanis mindössze 9 millió dollárból forgatták le, és három nap alatt, minden előzetes jóslatot jócskán felülmúlva, több mint 18 millió dollár bevételt gyűjtött: Észak-Amerikában már bő kétmillióan látták! (Igaz, az Aquaman-t ezalatt 3,5 millióan, összesen már majd 30 millióan.)

Adam Robitel, a film rendezője, aki legutóbb az Insidious: Az utolsó kulcs sikerével mutatta meg, mire képes, örülhet. Az elemzők (pl. a filmschoolrejectsen) mind észrevették, hogy a Végtelen útvesztő-ben nagyjából épp az a potenciál van (és nagyjából éppen olyan sikeres), mint 15 évvel korábban az első Fűrész-ben. És bár a filmről nehéz anélkül írni, hogy ne spoilereződne el valami izgalmas fordulat, az biztos, hogy a történet alapját jelentő különleges és titokzatos cég, a Minos még sokszor visszatérhet újabb és újabb filmek kiindulópontjaként.

– A film egy egész univerzumot alapoz meg – nyilatkozat a rendező. – A fejem tele van őrült ötletekkel egyenes folytatásokhoz és váratlan leágazásokhoz: úgy tűnik, a nézők szeretik, hogy nemcsak a kalandokra koncentráltunk, hanem izgalmas figurákat is teremtettünk, és szívesen folytatnám, amit elkezdtem.

(IC Press)