Megvan, mikor jön a Gyerekjáték-remake – itt a poszter

A Gyerekjáték akkora horror-ikon, hogy vehetjük teljesen természetesnek: jövőre érkezik a modern változat. Ebben nincs semmi meglepő, tekintettel arra, hogy Hollywoodban mostanság reneszánszukat élik a régi, klasszikus horrorfilmek remake-jei.

A gyilkos babáról készült sorozat első felvonását 1988-ban készítették el, de a mai napig egy igen meghatározó alkotásnak számít. A Tom Holland rendezte eredeti film sokak számára jelentette az első, igazi találkozást a műfajjal, ezek közé tartozik például a remake egyik producere, Seth Grahame-Smith is – aki állítása szerint rettegett a filmtől, mégis újra meg újra megnézte. A rendező Lars Klevberg pedig egyenesen azt mondja a filmről, hogy ez volt az, aminek kapcsán megismerte a horror műfaját – így minden bizonnyal kellő tisztelettel állt az alapanyaghoz.

A filmet – a Gyerekjátékot - a stúdió 2019. június 21-én viszi majd az amerikai mozikba, amely Aubrey PlazaGabriel BatemanBrian Tyree HenryTy ConsiglioBeatrice KitsosNicole Anthony és Kenneth Tynan főszereplésével készült. A forgatókönyvet Tyler Burton Smith és az eredetit is jegyző Don Mancini írta – a történet pedig nagyjából megegyezik az eredeti filmével: egy kisfiú beleszeret egy játékbabába, ami születésnapjára meg is kap az édesanyjától. Azzal viszont sem ő, sem az anyja nem számol, hogy a játékban olyan gyilkos erők dolgoznak, amelyek halálos veszélyt jelentenek nem csak kettőjük, de még számos másik ember számára is.

A horror-zsáner rajongói most biztosan elégedetten dörzsölik a tenyerüket, hiszen mostanság tényleg elég minőségi horrorfilmek kerülnek le a futószalagról – és ne felejtsük el megemlíteni, hogy producerként ugyanaz jegyzik ezt a filmet is, mint a nemrég hatalmas sikert aratott Azt.