Mesterséges intelligenciával 'fehérítették ki' az új A kis hableányt, botrány lett belőle (videó)

A Twitter felfüggesztette annak a felhasználónak a fiókját, amely közzétett egy fotót, amelyen A kis hableány főszereplője Halle Bailey látható “kifehérítve”.

A fiatal színésznőt az elmúlt időszakban számos rasszista támadás érte, amiért castingolták őt Ariel szerepére a Disney szuperprodukciójában, ám nem kis botrányt kavart az a kép, amelyen egyszerűen megváltoztatták a bőrszínét és az arcformáját.

A képet a megjelenést követően 1,5 millióan lájkolták. A TenGazillioinIQ nevű felhasználó profilja végül törlésre került a közösségi platformon, mindemellett pedig több érintett fiókját is felfüggesztették.

Sokan elutasították viszont, hogy mindez rasszizmusnak minősüljön, az érintettek azzal érveltek, hogy egyszerűen csak helyrehozták azt a hibát, amelyet a Disney követett el A kis hableány főszerepére történő castingolása során. 

A stúdió múlt hét pénteken tette közzé a produkció első előzetesét, amelyet rövid időn belül 1,5 millióan leszavaztak, mindeközben egy másik videó is hatalmas népszerűségnek örvend a TikTokon, amelyen fekete bőrű gyermekek örülnek, hogy Ariel rájuk hasonlít.

családi | fantasy | kaland | musical | romantikus

A kis hableány egy magával ragadó mese, amely minden korosztály szívét elnyerte. A történet egy fiatal és kíváncsi hableány, Ariel történetét követi nyomon, aki Triton... több»