Mi a helyzet a Die Hard/24 crossoverrel?

Vannak olyan filmek, amiket bőven lehet és megéri párosítani. Jó példa volt erre az Alien és a Predator filmek összekötése, más kérdés, hogy a két film, ami eddig ezzel kísérletezett, hát, finoman szólva sem hozta azt a szintet, amit egyébként hozhatott volna. De Freddy Krueger és Jason Voorhees egymásnak eresztése már sokkal jobban sikerült anno. Szóval az ilyen crossovereknek lehet létjogosultsága, csak épp meg kell találni a két megfelelő filmet hozzá. Nos, a Drágán add az életed! és a 24 nem ilyen.

Még évekkel ezelőtt merült fel, hogy John McClane és Jack Bauer megférne egymás mellett egy közös akcióban. El is kezdődtek az első egyeztetések, puhatolózások és előkészületek. Aztán valahogy elsikkadt a dolog. Végül pedig teljesen el is kaszálták az egész tervet. De mi volt a háttérben?

Azon túl, hogy John McClane odamondogatós karaktere és Jack Bauer hidegvérű és kimért stílusa sehogy sem fér össze egymással, a főszereplők sem érezték úgy, hogy szükség lenne a közösködésre. Egészen pontosan a Jack Bauert alakító Kiefer Sutherland volt az, aki elzárkózott a lehetőségtől, mivel a nyolc évadot és spinoffokat megért sorozat után ő inkább egy önálló filmben gondolkozott. Végül ebből sem lett semmi (eddig). Bruce Willist ismerve ő nagyjából bármilyen filmre igent mond, szóval részéről valószínűleg simán mehetett volna a közös projekt.

Az eredeti tervek szerint a Die Hard 24/7 lett volna a Die Hard franchise ötödik filmje, de mint ismert, ez végül a Die Hard - Drágább, mint az életed lett. Bár a kasszáknál összességében jól teljesített, mind a kritikusok, mind a rajongók úgy vélték, hogy csak bemocskolták az eredeti trilógia hírnevét. Ennek fényében és Bruce Willis utóbbi években nyújtott alakításait nézve talán tényleg örökre nyugdíjazni kellene szegény John McClane-t.