Mi a közös A hatodik érzékben és a Forrest Gumpban?

Két teljesen különböző film, két teljesen eltérő stílus és műfaj. Mégis van egy apró kapocs, ami összeköti a Forrest Gumpot és a Hatodik érzéket. Egy olyan apróság, amit elsőre talán észre sem vesznek az emberek, amíg valaki nem szól nekik. Nos, mi most szólunk.

A Forrest Gump egy végtelenül naiv és őszinte ember történetét meséli el, akivel alacsony intelligenciája ellenére számtalan életre szóló kaland esett meg. Volt ünnepelt futballsztár és pingpong-bajnok, volt hős katona és multimilliomos cégtulajdonos is. És közben megmaradt annak a naiv és őszinte fiúnak, aki mindig is volt.

A Hatodik érzék viszont egy kisfiúról szól, aki látja a halott emberek szellemét. Ez már önmagában is egy hátborzongató élmény, amit a film remek érzékkel tol a nézők arcába. És aztán jön a filmvégi nagy csattanó is, amiről a leginkább emlékezetessé vált.

De mi is a közös e két filmben? Nos, az egyik szereplő, Haley Joel Osment. Ő ugyanis mindkettőben szerepelt. A Hatodik érzékben nem nehéz észrevenni, mivel ő a főszereplő és igazából ezzel vált egycsapásra gyereksztárrá. De meg tudod mondani, hol és mikor bukkant fel a Forrest Gumpban? A legtöbben talán nem, mivel csak a film legvégén és csak egy-két jelenet erejéig láthatjuk őt. Ő játszotta ugyanis Forrest és Jenny közös kisfiát, Forrest Gump Jr.-t.