Michael J. Fox őszintén megnyílt egy interjúban, ajándéknak nevezte a Parkinson-kórt

A CBS Sunday Morningsnak adott új interjújában Michael J. Fox ismét őszintén beszélt az egészségéről.

A Vissza a jövőbe sztárja a beszélgetés során megjegyezte, hogy ez a betegség számára “az az ajándék, amely megmarad”. Fox 2020-ban vonult vissza véglegesen a színészettől, mivel a Parkinson-kór olyan egyre elhatalmasodó tünetei, mint a remegés, mozgás- és koordinációs zavarok, valamint izommerevség, egyre jobban megnehezítették számára a munkát.

A színész most elmondta, hogy emiatt egyre nehezebbek számára a mindennapok. “Az életem úgy van berendezve, hogy ha kell, magammal tudjam csomagolni a Parkinson-kórt” - tette hozzá Fox.

A gyógyíthatatlan betegséggel való küzdelmen túl a színésznek számos más komoly egészségügyi problémája és sérülése is volt az évek során. “Volt egy gerincműtétem. Volt egy daganat a gerincemen, amely bár jóindulatúnak volt nevezhető, a járásom mégis megromlott emiatt. Eltörtem ezt a karomat, eltörtem ezt a karomat, eltörtem ezt a könyökömet. Eltörtem az arcom. Eltörtem a kezem. Ami a Parkinson-kórban nagyon veszélyes” - mondta Fox.

“A Parkinson-kórban nem halsz meg. A Parkinson-kórban halsz meg. Szóval elgondolkodtam a halandóságon. Nem leszek 80 éves” - tette hozzá a színész ahhoz kapcsolódóan, miként gondolkodik a jövőjéről.

dokumentum | életrajzi

A film a népszerű színész és szószóló Michael J. Fox életét követi nyomon, feltárva személyes és szakmai győzelmeit és megpróbáltatásait, valamint azt, hogy mi történik,... több»