Az idei nyár egyik nagy talánya a Flash – A Villám lehet. Ami sikerült a Marvelnek a három Pókember egy filmbe terelésével, azzal most megpróbálkozik a DC is Batmannel. Mint ismert, a filmben Ben Affleck és Michael Keaton Batmanje is szerepelni fog. A film rendezője, Andy Muschietti meg is osztott egy megható történetet a forgatásról.

A történet Michael Keatonhöz kötődik, aki 1989-ben és 1992-ben két filmben öltötte magára Bruce Wayne és Batman alakját. Most pedig bő három évtizeddel később újra visszatér pályafutása eme ikonikus szerepéhez. A rendező elmesélte, hogy amikor a sztár megérkezett a forgatásra, a Batcave, vagyis a denevérbarlang – Batman titkos főhadiszállása – már teljesen kész volt. Az egész díszletet a stúdióban építették fel, kész volt a berendezés és a világítás is, minden.

Amikor Michael Keaton belépett a stúdióba, teljesen lefagyott. Percekig csak állt a Batcave közepén és bámulta azt. A rendező elárulta, hogy nem akarták megzavarni mert érződött, hogy ez egy nagyon érzelmes pillanat a színész számára. Később a forgatáson, amikor már Michael Keaton magára öltötte ikonikus Batman-páncélját, egyszer csak odafordult a rendezőhöz. Azt kérte tőle, hogy csináljon róla egy fényképet. Az unokájának lesz.

Michael Keaton tavaly a Variety magazinnak adott interjújában elárulta, hogy azért vágott bele ebbe a projektbe, mert egyrészt nagyon jónak érezte a forgatókönyvet, másrészt ő maga is kíváncsi volt, hogy milyen lenne visszatérnie.

A Flash a tervek szerint június 15-én debütál majd a mozikban.