Miért 'A Fal' Keanu Reeves beceneve? Nem épp erre az indokra számítottunk

Keanu Reeves sok-sok éve a legkeresettebb hollywoodi sztárok közé tartozik, aki majdnem minden műfajban kipróbálta már magát. De kétségtelen, hogy a sztár legnagyobb sikereit az akciófilmek világában érte el. Elég csak a Mátrix és a John Wick trilógiákra gondolnunk, de felidézhetjük a ’90-es évek sikereit is, mint a Féktelenül. Szóval Keanu Reeves egy kőkemény fickó (akinek számtalan példa mutatja, hogy a szíve viszont a helyén van). De nem emiatt aggatták rá A Fal becenevet.

Hollywoodban minden sztár magas. Ez az általános közhiedelem, ami nem is állhatna távolabb a valóságtól. Csupán a jó kamerabeállítás, esetleg egy kis ügyeskedés a díszlettel vagy számítógépes utómunka eredménye, hogy a színészek a filmekben mindig magasnak (és főleg nagyjából egyforma magasnak) tűnnek. Pedig a társaság nagy része valójában elég alacsony.

De nem Keanu Reeves. Neki soha nem volt szüksége arra, hogy különböző trükkökkel és ügyeskedéssel csaljanak neki néhány centit. A színész ugyanis 186 cm magas. Ez nem csak a színészi pályafutásában segített neki, és nem csak arra jó, hogy otthon elérje a legfelső polcot is.

A színész a gimnáziumi évei alatt aktív sportoló volt, többek közt az iskolája jégkorongcsapatában is játszott. Ő volt a kapus, és állítólag elég jó volt benne. Méretéből adódóan egész jól le tudta fedni a kapu minden sarkát, így kevés gólt kapott. A társai idővel el is nevezték A Falnak. Innen tehát a becenév, ami aztán egész életében végigkíséri.