2020.10.22   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Manapság a remake-ek, rebootok és folytatások korszakát éljük. Ha egy film az elmúlt fél évszázadban sikeres volt valamikor, az idővel garantáltan kap egy folytatást vagy remake-et, esetleg egy előzményfilmet vagy sorozatot. De még így is vannak érinthetetlenek – szerencsére! Ilyen a Vissza a jövőbe trilógia, amelynek alkotója, Bob Gale számtalanszor leszögezte már, hogy amíg ő él, nem lesz reboot, sem folytatás. Most újra megerősítette.

91 Vissza a jövőbe  (1985)

A Collider magazinnak adott interjújában ismét arról beszélt, hogy bár a nagy filmstúdiók kapva kapnának a lehetőségen, hogy alaposan megfejjék ezt a franchise-t, ők hallani sem akarnak ilyesmiről. A trilógia alkotói úgy érzik, hogy egy kerek egész történetet meséltek el, ami sem előzményre sem folytatásra nem szorul.

Arról nem is beszélve, hogy ha valaha is elkészülhetne egy újabb Vissza a jövőbe mozi, annak csakis Christopher Lloyd és Michael J. Fox lehetne a főszereplője. Márpedig Michael J. Fox jövőre már hatvan éves lesz, ráadásul súlyos Parkinson-kórban szenved. Christopher Lloyd pedig épp ma tölti a nyolcvankettedik születésnapját (ezúton is isten éltesse!!). Szóval velük már biztosan nem készülhetne el egy új mozi, és különben is senki sem szeretne egy beteg és megöregedett Michael J. Foxot látni Marty McFly szerepében.

Bob Gale végül azt is hozzátette, hogy bár sok stúdió hízelgett nekik azzal, hogy milyen rengeteg pénzt kereshetnének egy újabb filmmel, őket ez sem izgatja a legkevésbé sem. Elmondása szerint már így is rengeteg pénzt kerestek a trilógiával, szóval csak azért, hogy még gazdagabb legyen, nem fogja beáldozni. Úgy tekint a trilógiára, mint büszke szülő a sikeres gyermekére.

Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével valóban nem készülhetne el egy újabb mozi, de néhány hónappal ezelőtt felbukkant a világhálón egy deepfake video, amelyben a Vissza a jövőbe egyik jelenetét alakították át Robert Downey Jr. és Tom Holland játékára. Sok rajongó ezt a párost látná a legszívesebben Brown doktor és Marty szerepében. De Bob Gale szerint teljesen mindegy, hogy kikkel próbálkoznának. Az emberek akarva-akaratlanul is az eredeti párossal hasonlítanák össze őket, és így soha senkinek nem lenne esélye, hogy felnőjön a feladathoz. Igaza lehet.