Mit művelt a Sonic 2 a mozikban?!

Két évet kellett várni a mozirajongóknak, hogy megérkezzen a Sonic, a sündisznó folytatása, amely nagyon úgy tűnik, hogy minden korábban hozzáfűzött elképzelést felülmúlt.

A Box Office Mojo legfrissebb jelentése szerint ugyanis a Sonic, a sündisznó 2 közel 71 millió dollár bevétellel nyitott az amerikai mozikban, ezzel pedig az első részt is felülmúlta, amely annak idején 58 millió dollárt húzott be a nyitóhétvégén.

Ez már önmagában is fantasztikusan hangzik, hiszen hasonló kiemelkedő teljesítményre az idén mozikba került Batman volt képes, a Sonic folytatása ráadásul ezzel a legjobb animációs produkciójává lépett elő, hasonló teljesítményre pedig a 2019-ben mozikba került Jégvarázs 2-re nem volt már példa.

Egyes elemzések szerint a Sonic, a sündisznó 2 anyagi sikere kiváló példa arra, hogy az elhúzódó koronavírus-járvány után a mozirajongók ismét hajlandóak családi filmre is jegyet váltani, ez a műfaj pedig jócskán hiányzott a programkínálatból a pandémia kitörése óta.

“Azt hiszem, volt egy olyan elképzelés, hogy a családok nem állnak készen arra, hogy visszatérjenek a mozikba, de a Sonic 2 hétvégén nyújtott teljesítménye azt bizonyítja, hogy a közönség ezen része is visszatért. A családi közönség az egyik legfontosabb szegmense a kasszasikereknek” - nyilatkozta Paul Dergarabedian, a Comscore (SCOR) vezető médiaelemzője a CNN Businessnek.

A Sonic, a sündisznó 2 egyébként 110,4 millió forint összbevételnél tart Magyarországon, a filmre eddig összesen 65 456 mozijegyet értékesítettek.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Sonic imádja az életet Green Hillsben, így arra is készen áll egy kis nagyobb szabadságra is. Tom és Maddie egy kis kiruccanásra készülnek, de abba is beleegyeznek, hogy egy kicsit... több»