Megszámolni is nehéz, hány nagyszerű filmben láthattuk már Morgan Freemant. Az idén már 83 éves színészlegenda mindenféle műfajban megmutatta már tehetségét, de verekedni meglehetősen ritkán láthattuk. Pedig volt rá példa, elég csak a 2004-es Millió dolláros bébire gondolni. Ezzel kapcsolatban mesélünk el egy érdekes történetet.

A filmben Morgan Freeman a Hepaj becenevű öreg bunyóst alakítja, aki az egyik edzőteremben már csak karbantartóként tengeti napjait. Ebben a teremben edz egy magától eléggé elszállt bokszoló, Shawrelle Berry is. Egy nap Berry alaposan helybenhagyja a ringben edzőpartnerét. Amikor Hepaj ezt meglátja, közéjük áll és megvédi az addigra félig eszméletlen srácot. Berry persze nem hagyja szó nélkül a dolgot, amivel kihívja maga ellen a sorsot: Hepaj egyetlen bokszkesztyűvel is tíz másodperc alatt kiüti őt.

Shawrelle Berryt az az Anthony Mackie játszotta, akit ma már a legtöbben a Marvel moziverzum Sólyomjaként ismernek, de legutóbb a hazánkban forgatott Halálos harcmezőben lehetett látni. A színész egy interjúban mesélt ennek a bizonyos jelenetnek a forgatásáról.

Mint kiderült, Morgan Freeman cseppet sem fogta vissza magát a forgatáson. Bár a megbeszéltek szerint csak imitálnia kellett volna az ütéseket, ő valóban erővel ütötte meg színésztársát, aki ezen eléggé meglepődött. Mint elmondta, Morgan Freeman egy igazi vidéki fekete fickó, és náluk senki sem üt erősebbet a világon. Szóvá is tette a dolgot Clint Eastwoodnál, aki a film főszereplője mellett egyben a rendezői és produceri feladatokat is ellátta.

Morgan Freeman és Clint Eastwood félrevonultak és átbeszélték a dolgokat, jókat nevettek közben. Mikor újra beálltak a jelenethez, Morgan Freeman újból lesújtott rá. Anthony Mackie persze nem vette a szívére a dolgot, tanult belőle és máig kellemes emlékként gondol vissza a dologra.