Most derült ki, milyen gigászi összeget kaszált Nolan az Oppenheimerrel

Christopher Nolan két Oscar-díjat is nyert személyesen az Oppenheimerrel, most azonban az is hivatalossá vált, hogy mennyit is kaszált a filmmel.

A Variety magazin értesülése szerint a rendező részesedése a produkcióból 100 millió dollárra rúg. Az összeg tulajdonképpen maga a fizetés, a hátsó kompenzáció, a bevételek növekedésének és a két Oscar-díjért járó bónusz kombinációját jelenti. 

Az Oppenheimer nem mellékesen hét díjat zsebelt be az idei Oscar-gálán, Cillian Murphy a legjobb férfi főszereplőnek, míg Robert Downey Jr. a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést vehette át. A projekt egyébként 100 millió dollárból készült el, mostanáig pedig 958 millió dollár bevételt termelt világszerte.

Ugyanakkor már most számos találgatás merült fel, mi is lesz Nolan következő nagy dobása, egyes híresztelések szerint ugyanis a rendező a The Prisoner című tévésorozaton dolgozik, amelynek főszerepében Patrick McGoohan lesz látható, ez azonban egyelőre nem került megerősítésre.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»