Most lett csak igazán sötét Han Solo sztorija

Han Solo egyike azon Star Wars karaktereknek, akik sors meglehetősen viharos volt. Arról nem is beszélve, hogy egy ponton még hibernálták is, hogy aztán Jabba kedvenc dekorációjaként tengesse mozdulatlan életét. Egy most megjelenet új képregény viszont választ ad vele kapcsolatban egy érdekes kérdésre.

A képregény, amely a Star Wars: War of the Bounty Hunters címet viseli, pontosan A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér között játszódik – akkor, amikor Han Solo épp le van fagyasztva. Ám a képregényből kiderül, hogy az útja így sem volt zökkenőmentes Jabbához, ugyanis a lefagyasztott testet ellopják.

És nem más lopja el, mint Qi’ra, akit a Solo: Egy Star Wars-történet ből ismerhettünk meg. Ő volt Han Solo régi szerelme, ám egy nap ellene fordul és a Crimson Dawn bűnszervezet tagjává válik. Qi’ra tehát elraboltatta Han Solo testét, de vajon milyen céljai vannak vele?

Ez egyelőre a képregényből sem derül ki, viszont utalások már vannak rá. Ezek alapján pedig könnyen lehet, hogy arra akarja felhasználni a nagyon értékes zsákmányt, hogy pénzt vagy még inkább hatalmat szerezzen általa. Egy árverésen bocsátaná áruba, aki pedig a legtöbbet ajánlja, viheti. És jó eséllyel nem is a pénz, mint inkább a Crimson Dawn szervezet pozíciójának megerősítése vagy javítása a cél.

Ezzel tehát a képregény választ ad egy érdekes kérdésre: mi történt Qi’rával a Solo: Egy Star Wars-történet eseményei után? Mert a film ezt a kérdést nyitva hagyta, sőt, egy váratlan fordulattal ért véget. És mivel nem aratott akkora sikert, mint azt a stúdió várta volna, erősen kétséges, hogy valaha is elkészülhet a folytatás. Így viszont legalább a képregényben újra láthattuk őt és azt is megtudhatjuk, hogy nem igazán tér jó útra…