56 Hellboy  (2019)

Emlékszik még valaki arra, hogy néhány hete mozikba került az év egyik legjobban várt filmje, a Hellboy? Nem jár tévúton az, aki a fenti mondatban némi ellentmondást vél felfedezni.

Neil Marshall filmje ugyanis már közvetlenül a bemutatók után hatalmasat bukott. Sem a szakma, sem pedig a rajongók nem rejtették véka alá csalódottságukat a produkcióval kapcsolatban, a RottenTomatoes portálon pedig alig 12 százalékot ért el az értékelése.

A rajongók meghatározó része a korábbi Hellboy filmek egyedi történetvezetését és látványvilágát hiányolták, amely Guillermo del Toro látnoki rendezésében került a mozivásznakra, ezzel szemben az újrafeldolgozást sokan túlságosan alpárinak találták.

A Hellboy körül ráadásul kisebb botrány is kialakult, amikor a rendező és a producerek egymást kezdték el okolni a film negatív fogadtatása miatt. Bár az 50 milliós költségvetés rendkívül alacsonynak számít, amelyet a Lionsgate a gyártásra szánt, tekintve, hogy a hasonló kaliberű szuperprodukciók ennél jóval magasabb büdzséből készülnek manapság, a Hellboy sajnos nem tudott nyereséges maradni.

A film a nyitóhétvégén mindössze 12 milliót hozott a kasszáknál, a nemzetközi bevételek pedig alig érték el a 40 millió dollárt. A stúdió így öt héttel a premier után gyakorlatilag lemondott a projektről, mostanra pedig a vetítések is végleg leálltak.