Mozifilm készülhet a The Walking Dead-ből?A kép forrása: AMC / Frank Ockenfels

A The Walking Dead kétségkívül az egyik legnépszerűbb jelenleg is futó kábeltévés sorozat. De elég lehet ez a siker, hogy egész estés mozifilmet kapjon Rick Grimes és csapata?

A The Walking Dead a 2010-es indulása óta hatalmas rajongótáborra tett szert. Nem meglepő, hogy időről-időre felmerül egy esetleges mozifilm terve, és ha a széria főszereplőjén, a Rick Grimest alakító Andrew Lincolnon múlna, azonnal hozzálátna a filmhez.

A színész legutóbb interjúján ismét felmerült a téma annak kapcsán, hogy a sorozat alkotója, Robert Kirkman hosszú távú szerződést kötött a Universallal.

"Csodálatos lenne. Ez olyan dolog, amiről beszélgetünk és álmodozunk egy ideje" - árulta el Lincoln, utalva a Walking Dead mozifilmre. A színész elmondta továbbá, hogy számos lehetőséget látna egy egész estét filmben, melyeket nem feltétlenül lehet megvalósítani egy televíziós sorozatban. Ezek közé tartozik a széria egyes korábbi karaktereinek visszaemelése a történetbe.

Ahogy azt már említettük, nem ez az első alkalom, hogy felmerül a Walking Dead-film lehetősége, 2012-ben ugyanis olyan bizakodásra adó pletykák bukkantak felszínre, melyek szerint a széria alkotóinak jövőbeli tervei között szerepel a széles vászon meghódítása is. Csakhogy azóta eltelt három év, a pletykák pedig lassacskán elcsendesedtek. Természetesen soha nem késő.

Mindeközben azonban tovább bővül a Walking Dead univerzuma, ugyanis az AMC márciusban megerősítette, hogy Fear the Walking Dead címmel készül a széria spin-offja, mely azóta ízelítő előzetest is kapott.