Az amerikai irodalom egyik legkiemelkedőbb drámaírója Bernard Shaw alighanem teljesen elképzelhetetlennek tartotta volna annak idején, hogy egyik legismertebb művéből, a Pygmalionból valaha is musical készülhet, ennek ellenére a Warner Bros hatalmas fantáziát látott a sztoriban, és megcsinálta a hatvanas évek egyik legnagyobb bevételét termelő musicaljét, a My Fair Ladyt.

A magyar származású rendező, George Cukor filmje 12 Oscar-díj jelölést tudhatott magáénak, amelyek közül 8 aranyszobrocskát haza is vihetett. A mai napig igazán bravúrosnak számító alakításokat láthatunk a filmben, mindezt már csak azért is érdemes megjegyeznünk, hiszen a legjobb férfi főszereplő kategóriában Rex Harrison nyerte el az 1964-es Oscart, ugyanakkor a dalbetétekkel képtelen volt megbirkózni a film forgatása alatt.

Harrison a feladatot nagyon egyszerűen oldotta meg: egyszerűen beszédstílusban adta elő a dalokat. Úgy tűnik azonban, hogy nem csupán neki, hanem Audrey Hepburnnek is gondjai akadhattak az énekléssel, mivel az ő zenés részeit utószinkronizálással vették fel.

A My Fair Ladyből korábban, 1956-ban Brodway produkció is készült, amely kis híján az első bemutatót sem érte meg. Az előadás előtt közvetlenül ugyanis az egyik színész oly annyira elbizonytalanodott magában, hogy nem volt hajlandó kiállni a színpadra sem. Talán égi jel is lehetett, hiszen a szerző, Shaw minden rendezői és produceri megkeresést elutasított arra vonatkozólag, hogy a Pygmalionból musical vagy filmet készítsenek. A szerző arra hivatkozott, hogy élete legnehezebb szakaszán segítette őt át a mű megírása.