Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
18
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
1
Videók
My Fair Lady
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

Hogy miért is voltak annak idején ennyien szerelmesek egy Audrey Hepburn nevű színésznőbe? Hát,tessék megnézni ezt a fantasztikus musicalt! Lenyűgöz,és magával ragad! Időtálló,klasszikus!

 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

Egy kiemelkedő klasszikus a film. Szórakoztató és élvezhető. Pont annyira túloz amennyire kell és pont annyit énekelnek benne amennyit kell. Musicalként kítűnő a film. Szerkezeti gondjai vannak de nem annyira nagyok hogy idegesítő legyen és rontson a... több»


 
wooderman   2016. 05. 10.

Ez egy igazán egyszerű,réges régi film, amitől semmit nem szabad várni, és akkor nem is fogunk nagyot csalódni. Egyszerű szerelmi történet, hogy egy szegény tanulatlan lányból hogyan lesz úrihölgy.

 
Vviktor   2016. 09. 19.

Igazi klasszikus, időtálló film, amiben profik a szereplők. Hangulata magával ragadó és véleményem szerint ma is nézhető film. Profi a rendezés, szakmailag profi színészek.

 
zsani   2018. 02. 11.

Igazi klasszikus film. Nem szeretem amikor sokat énekelnek a filmekben, de ebben még az sem zavart, nagyon kellemes hangulatú film. Mindenkinek Kötelező lenne ez a film!

 
FarZoo   2015. 06. 25.

Már a film zenéje is megfogó, nagyon tetszett, szívesen hallgatom újra és újra. A történet is nagyon aranyos, akár az egész családnak élményt nyújthat, korosztály nélkül, akár többször nézhető.

 
Zsu99   2015. 12. 28.

Nem egy érdekfeszítő történet, de a zenéje nagyon tetszett. Könnyed, laza darab klasszikus, tehetséges színészekkel. Bár némely részeit vontatottnak, unalmasnak érzetem.

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn

A film összbevétele 72 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film 12 jelölésből 8 Oscar díjat kapott, ezzel egyike a legtöbb Oscart szerzett filmeknek.

(phanzetomox)
 

A Warner Bros stúdió 60. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1964-ben.

(dulkap)
 

A Warner Brothers addigi legnagyobb sikerét hozta a film. Világszerte 65 millió dollárért adták el a vetítési jogokat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Warner Brothers a My Fair Lady előtt utoljára 1942-ben, a Casablanca győzelmekor vehette át a Legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 1965-ös Oscar-díjátadó külön érdekessége, hogy Audrey Hepburn a filmbéli partnerének Rex Harrisonnak adta át a díjat, a Legjobb férfi főszereplő kategóriában. Mikor Harrison átvette a díjat, azt mondta, hogy "a díjat meg kellene osztani kettőjük között. Legmélyebb hódolatom a két leggyönyörűbb hölgynek" (Hepburnre és Andrews-ra utalva).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 12 kategóriában volt jelölve az Oscar-átadón, az összes fontos kategóriában versenyben volt a díjért, kivéve a Legjobb női főszereplőnek járó díjban mellőzték Audrey Hepburnt. Később a korabeli lapok ezt az esetet úgy aposztrofálták, hogy az Oscar-díj történetének legnagyobb káosza. A színésznő emiatt azt hitte, meg sem fogják hívni a gálára, ám végül ez mégis megtörtént, mivel díjat kellet átadnia Patricia Neal helyett. A közönség ettől függetlenül még mindig azt hitte, hogy sértődöttség miatt mégsem jön el, ám Hepburn mégis megjelent és példát mutatott sportszerűségből. Amikor a Legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat hirdették ki, a kamera felváltva mutatta Audrey Hepburnt és Julie Edwards-ot, növelve a feszültséget.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film forgatása alatt megölték az akkori amerikai elnököt, John F. Kennedy-t, emiatt egy napra leállt a forgatás is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Audrey Hepburn dalait nem a színésző énekelte, a saját legnagyobb bánatára. Az énekes Marnie Nixon volt, aki olyan színésznőknek kölcsönözte énekhangját, mint Deborah Kerr-nek és Natalie Wood-nak a West Side Story-ban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Rex Harrisonnak sikerült rávennie Cukor-t, hogy az ő dalbetéteit élőben, a jelenet forgatása közben vegyék fel, ugyanis már a színpadi munkái során kifejlesztett egy sajátos félig-meddig prózával kevert énekstílust.

(ArpiHajdu és Réci)
 
George Cukor tehetségét mutatja, hogy ez a több, mint 50 éves alkotás még mindig nem ment ki a divatból, ugyanolyan jól szórakozik rajta a néző, mint egykoron! több»