Ridley Scott új filmjében, a Napóleonban Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby alakítják a főszerepeket, a közös munka pedig kimondottan intenzív volt. 

Egy jelenetben, melyben veszekedést kellett eljátszaniuk, Phoenix felpofozta Kirbyt, csakhogy a pofon nem volt benne a forgatókönyvben. 

A színésznő mindenesetre nem illetődött meg, hiszen a forgatáson arra bátorították egymást, hogy feszegessék a határokat és emlékezetes pillanatokat teremtsenek a filmben. 

Phoenix és Kirby egy friss interjúban büszkeségét fejezte ki együttműködésükkel és a közösen elért kreatív munkával kapcsolatban. 

"Mi mindig meg akartuk lepni egymást" - mondta Kirby az Empire-nek adott interjújában.

"Azt mondta: 'Nézd, amit érzel, azt megteheted. Én meg azt mondtam: 'Ugyanez a helyzet veled is'. Azt mondta: 'Megpofozhatsz, megragadhatsz, meghúzhatsz, megcsókolhatsz, bármi lehet'" - mondta Phoenix. "Bátorítottuk egymást, megköveteltük egymástól, kihívást jelentettünk egymásnak, hogy sokkoljuk egymást."

A Napóleon (fotók a filmből a galériánkban) november 23-án kerül a mozikba Magyarországon, később pedig az AppleTV+-on is látható lesz. 

Ez a projekt az első együttműködés Ridley Scott és Joaquin Phoenix között az Oscar-díjas Gladiátor óta.

A film első előzetesét idelent láthatjátok.

64 Napóleon  (2023)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»