Ridley Scott Napóleon című filmje az előzetes várakozásokat felülmúlva 78,8 millió dollárt keresett öt nap alatt, ebből 46,3 millió dollárt a nemzetközi piacokon.

Az Apple Original Films által gyártott és a Sony Pictures által forgalmazott Napóleon szerdán került a mozikba világszerte, és péntekre 56 nemzetközi piacon vetítették. Európában jelentős sikert aratott, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Olaszországban vezeti a bevételi listákat.

Csak összehasonlításképp, a Joaquin Phoenix nevével fémjelzett Napóleon kétszer annyit keresett mint Martin Scorsese legutóbbi filmje, a Megfojtott virágok.

Ezzel szemben Disney Kívánság című animációs filmje 49 millió dollárt keresett világszerte, ebből 17,3 millió dollárt a nemzetközi piacokon, miközben Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája 26,2 millió dollárral növelte a bevételeit a második héten, így globálisan 197,3 millió dollárt ért el.

Ha csak az Észak-amerikai piacot nézzük, a Kívánság alaposan elmaradt a várakozásoktól: öt nappal a premierjét követően 31,7 millió dollárt gyűjtött, így a harmadik helyet szerezte meg Az éhezők viadala előzményfilmje (42 millió) és a Napóleon mögött (32,5 millió).

Mindhárom film már a hazai mozikban is látható.

64 Napóleon  (2023)

akció | dráma | életrajzi | háborús | történelmi

Miközben a szívós és rátermett francia hadseregparancsnok, Bonaparte Napóleon (Joaquin Phoenix) gyakorlatilag pillanatok alatt Franciaország császárává emelkedik, egyúttal... több»