Hollywoodban nem nehéz találni olyan alkotókat találjunk, akiknek határozott véleményük van a közvetlenül a streaming felületekeken megjelenő filmekkel kapcsolatban.

A Freaky rendezője, Christopher B. Landon a Twitteren emelte fel a hangját a témában, különösképp a múlt hét folyamán megjelent A Halloween véget ér filmet érintve, amely egyúttal a Peacock műsorkínálatában is elérhetővé vált.

Landonben mindez igencsak szomorú emléket ébresztett, hiszen a Freaky a világjárvány idején jelent meg, néhány héttel a bemutató után pedig szintén elérhetővé vált az online platformokon. 

“Hagyjátok abba ezt! Légyszi. Nem működik. Stúdiók: hagyják abba a filmkészítőkkel és a filmjeikkel való hazardírozást, hogy megpróbálják támogatni a még gyerekcipőben járó streaming-szolgáltatásokat. Ez történt velem a Freaky-nél, és tönkretett minket. Keményen dolgoztunk, hogy egy szórakoztató filmet csináljunk. Vérrel, verejtékkel és könnyekkel. Hónapokig távol a családunktól. És miért? Imádják ezt a kifejezést használni: ‘két harapás az almába’[...]” - írja Landon.

“Kedves stúdiók: ne akarjatok egyszerre két f*szt szopni. Tiszteljék a színházi élmény szentségét. Vége az eszmefuttatásomnak” - tette hozzá a rendező.

Ami a Freaky-t illeti, az a film egy kicsit kilóg a sorból. A filmet a világjárvány nagyon korai szakaszában (2020 novemberében) mutatták be. Az első két hétvégéjét megnyerte a kasszáknál, és a negyedik hétvégén egyidejűleg online megjelenést is kapott.

Úgy tűnik viszont, hogy A Halloween véget ér esetében csakugyan jól alakultak a dolgok, hiszen a film 58 millió dolláros összbevétellel nyitott az első hétvégén.

horror | thriller

SkyShowtime (2023.06.10.)

Négy évvel a Gyilkos Halloween eseményei után Laurie most az unokájával, Allysonnal él, és épp befejezni készül a memoárját. Michael Myers mostanában nem volt a környéken.... több»