Tom Felton egyszer azt mondta, hogy Alan Rickmannel dolgozni "a legkellemesebb módon félelmetes", és most a rajongók legalább az egyik okát tudják, hogy miért.

Az Instagramon közzétett videóban, amellyel a hamarosan megjelenő memoárját népszerűsíti, a "Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard" című promóciós kampányához, Felton felidézte, ahogy Rickman Pitont alakította, miután Felton véletlenül rálépett Rickman hosszú fekete köpenyére a Harry Potter-filmek egyikének forgatásán.

"Végül Alan Rickman határozottan közölte velem: 'Ne lépj rá a kib*szott köpenyemre'" - mondta Felton. - [Én] valahogyan kuncogtam. A halálfalókkal egymásra néztünk, és azt gondoltuk: 'Most viccel?'. Hamar kiderült: egyáltalán nem viccel".

"A következő felvételen a rendező nagyon szerette volna, ha olyan közel megyek Alanhez, amennyire csak tudok" - folytatta Felton - "Körülbelül félúton voltunk a Nagyteremben, mielőtt [pantomimszerűen rálépett Rickman köpenyére]. Nem szabad elfelejteni, hogy a köpenye a nyakára van erősítve - majdnem megöltem szegényt! Megfordult, és olyan pillantást vetett rám, amit soha, de soha nem akarsz látni."

Felton ismét megcsinálta a felvételt, de ezúttal "valaki más" lépett rá Rickman köpenyére. "Ez egy kicsit elvette a kedvemet tőle" - mondta Felton - "De soha nem fogom elfelejteni azokat a szavakat: Ne lépj rá a kib*szott köpenyemre'."

Rickman játszotta Perselus Pitont a Harry Potter filmsorozatban, míg Felton Draco Malfoy-t alakította. Felton 2021-ben azt mondta, hogy Rickmannel dolgozni "ijesztő" volt, de azt is, hogy a színész "nagyon, nagyon kedves" volt, és "gonosz humorérzéke" volt.

Felton memoárja, a "Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard"  október 13-án jelenik meg.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tom Felton (@t22felton) által megosztott bejegyzés