Dave Bautista az utóbbi években valósággal berobbant Hollywoodban, hiszen az elmúlt tíz évben rengeteg blockbusterben szerepelt. A pankrátorból lett színész elsősorban a Marvel-filmeknek és Drax karakterének köszönheti a sikerét, de idén örökre elköszön a figurától. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne maradna meg szívesen a képregényfilmek világában, épp csak átpártolna a DC-hez. Más kérdés, hogy e terve a legfrissebb hírek szerint fuccsba ment.

A színész már 2021-ben is arról beszélt egy közönségtalálkozón, hogy nagyon szívesen eljátszaná egy jövőbeli DC-moziban Bane szerepét. Batman egyik legkeményebb ellenségét utoljára A sötét lovag: Felemelkedésben láthattuk, amikor Tom Hardy keltette életre. Dave Bautista elmondta, hogy személyesen ment oda a Warner Bros. vezetőihez és közölte velük, hogy ő akar lenni a következő Bane.

Erre azt a választ kapta, hogy még csak nem is gondoltak a karakter castingjára, de ez őt cseppet sem zavarta. Nemrégiben azonban az Insider magazinnak adott interjújában már más hangon beszélt. Itt elárulta, hogy már letett arról, hogy valaha is ő lesz a következő Bane.

Rengeteget beszélgettek erről James Gunnal, akivel három Marvel-moziban is dolgoztak már együtt, de immár a DC-vonalon ő felel a tervezett nagy rebootért. A színész elárulta, hogy e beszélgetésekből megértette, James Gunn tényleg a nulláról szeretné újraépíteni a DC-moziverzumot, amihez azonban sokkal fiatalabb színészekre van szüksége. Ezért Dave Bautista is belátta, hogy ő ebbe a koncepcióba már nem fér bele, így az az álma, hogy ő legyen a következő Bane, álom marad csupán.