Nem tetszett a Trónok harca fináléja? Itt a ChatGPT alternatív befejezése

Azt már az elején le kell szögeznünk, hogy a Trónok harca alternatív befejezésében a történetvezetés eltért volna az eredeti forrásanyagtól, persze mindezt azért, hogy egy sokkal “kielégítőbb” lezárást kapjunk. 

Az Éjkirályt és a Másokat továbbra is legyőzték volna a Deresnél lezajlott csatában, de a Daenerys és Cersei közötti konfliktus a végsőkig folytatódott volna. A csata után ugyan Daeneryst hősként ünnepelték volna, de a győzelemért súlyos árat fizettek. Sokan a legközelebbi szövetségesei és barátai közül az életüket vesztették, köztük Jorah Mormont, Missandei és Szürke Féreg. Ez a késsőbiekben arra készteti Daeneryst, hogy még kegyetlenebb módon akarja a Vastrónt, mivel úgy érzi, már nincs vesztenivalója.

Mindeközben Cersei a következő lépését tervezi: Az Arany Társaság továbbra is támogatja őt, ugyanakkor minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy a saját javára fordítsa a helyzetet. Újabb szövetségeket köt Westeros más uraival, hatalmat és gazdagságot ígérve nekik a támogatásukért cserébe.

Ahogy közeledik a végső csata, Havas Jon egyre jobban elbizonytalanodik. Szereti Daeneryst, de azt is felismeri, hogy a lány napról napra az apjára hasonlít, így a királynőjéhez való hűség és a westerosiak iránti kötelessége között tépelődik.

A végső csatára Királyvárnál kerül sor. Daenerys Drogonon érkezik a csatába, míg Cersei a Vörös Várból figyeli a történéseket. A heves csata során mindkét fél súlyos veszteségeket szenved, amikor úgy tűnik, hogy Daenerys győzedelmeskedik, Havas Jon elárulja őt. Katonákat vezényel a városba, majd hátba támadja Daeneryst. Ez káoszt és zűrzavart okoz, ami lehetővé teszi Cersei számára, hogy meglepetésszerű támadást indítson a Vörös Várból.

Daenerys kénytelen visszavonulni. Dühében és kétségbeesésében megparancsolja Drogonnak, hogy égesse porig a várost. A pusztítás katasztrofális, Királyvár nagy része és lakói hamuvá lesznek. Havas Jon elborzad mindattól, amit tett, de túl későn döbben rá, hogy más módon is véget lehet vetni a konfliktusnak.

A csata után Cersei továbbra is igényt tart a Vastrónra, de egy elpusztított város és egy szétszakadt királyság felett kell uralkodnia. Havas Jon számára nem marad más, mint a bűntudat, hogy tettei számtalan ártatlan ember halálához vezettek. Maga mögött hagyja Westerost, visszatér a Falhoz, hogy magányosan élje le hátralévő napjait.

Ami a többi szereplőt illeti, mindegyik a maga sorsa után néz. Arya egy új önfelfedező útra indul, és a maga módján használja képességeit, hogy segítse Westeros népét. Sansa lesz észak új királynője, aki együttérzéssel és erővel uralkodik népe felett. Tyrion továbbra is a királynő Segítőjeként szolgál, és mindent megtesz, hogy segítsen újjáépíteni a romokban heverő királyságot.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

A Trónok harca George R.R. Martin nemzetközi sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának adaptációja, melyben a nagyhatalmú családok élet-halál harcot vívnak Westeros... több»