'Népirtás szimulátor': Nem csitulnak a hullámok a Harry Potter-játék körül

A Roxfort öröksége továbbra is a negatív visszajelzésekkel küzd.

A vadonatúj új játék, amely a J. K. Rowling elleni folyamatos kirohanások miatt rengeteg visszhangot kapott, szombaton a Steamen "népirtás-szimulátornak" lett bélyegezve - számol be az Indy100.

A Hogwarts Legacy közel két évszázaddal a tényleges HP-sorozat történései előtt játszódik, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a karakterekkel való interakciókon keresztül alakítsák ki saját sorsukat.

"A Hogwarts Legacy nem rendelkezik erkölcsi rendszerrel, de a játékosok különböző küldetésekkel és történetekkel találkoznak, amelyek befolyásolják, hogy milyen boszorkánnyá vagy varázslóvá válnak" - olvasható a játék gyakran ismételt kérdések (FAQ) oldalán. A GYIK-oldal azt is leszögezi, hogy a játékosokat nem fogják büntetni a játékban a varázslatok használatáért.

A játékban a három megbocsáthatatlan átok - Avada Kedavra, Imperio és Crucio - lesz megtalálható, amelyeket egy sor mellékküldetésen keresztül lehet majd feloldani.

"Fontos volt számunkra, hogy lehetőséget adjunk azoknak a játékosoknak, akik sötét boszorkányok vagy varázslók akartak lenni. Ez a szerepjáték végső megtestesülése; lehetővé teszi a játékosnak, hogy gonosz legyen. Ráadásul ez azért is volt fontos, mert a játék készítői nem ítélkeznek. Ha gonosz akarsz lenni, légy gonosz" - mondta Kelly Murphy vezető dizájner a Gamesradarnak.

A játékkal kapcsolatos ellenérzések nagy része azután érkezett, hogy az 57 éves Rowling több transzfób megjegyzést tett.

"Vannak emberek Törökországban, akik most vesztették el az egész családjukat. Iránban vannak nők, akiket megerőszakolnak és megölnek, mert megmutatták a hajukat" - tweetelte az egyik felhasználó.

"Csecsenföldön még mindig melegek tisztogatása folyik. Észak-Koreában szó szerint koncentrációs táborok vannak. De a Roxfort örökségét játszani = népirtás". - írta egy másik.

" Az a tény, hogy valaki azt mondta nekem, hogy a Roxfort örökség támogatása a Mein Kampf támogatásához hasonlítható, igazságos" - tweetelte egy másik.