Netflix: A kritikusok is odáig vannak az új vígjátékért, ami dominál a platformonA kép forrása: Isaac Quesada on Unsplash

Adam Sandler újra a siker hullámain szörföl.

Nemcsak a most megjelent Ne merészelj eljönni a bát micvámra című filmje a Netflix első számú filmje az Egyesült Államokban, hanem a vígjátékszínészi karrierje legjobb kritikáit is kiérdemelte.

És, hogy miért lehet ennyire sikeres Sandler legújabb filmje? A rendező, Sammy Cohen így mesélt a projektről:

"Mindenkinek van benne valami" - mondta Cohen a filmről a Netflixnek adott promóciós interjúban. "Amennyire a gyerekek meglátják benne magukat, annyira a felnőttek is. [A film] betekintést nyújt ebbe a nagyon zsidó coming-of-age élménybe, de szélesebb témákról is beszél arról, hogy mit jelent ma gyereknek lenni. Legtöbbször szórakoztató, feldobó utazás, de néha az állad leesik, és azt hiszed, hogy "vége a világnak". De hé, ilyen a 13 éves kor."

Sőt, Sandler új filmje a streaming-óriás számára - amelyben valódi lányai, Sunny és Sadie, valamint felesége, Jackie is szerepelnek - a Rotten Tomatoes Tomatometer szerint jelenleg az összes filmje közül a legjobb kritikát kapta, ami korábban a 2022-es Mindent egy lapra című Netflix-filmjét illette meg.

Sandler és családjának új filmje, amely jelenleg 95 százalékos kritikai pontszámmal rendelkezik a Rotten Tomatoeson, Fiona Rosenbloom 2005-ös, azonos című YA regénye alapján készült. Ez egy olyan felnőtté válási történet, amelyben Sandler valóban vicces, miközben a film üdítően mentes Sandler szokásos altesti poénjaitól, ami általában távol tartja a gyűlölködőket a projektjeitől - és az is segít, hogy a vér szerinti lányai is jelen vannak, és olyan komolyságot nyújtanak, ami túl gyakran hiányzik a hasonlóan alacsony tétű tinifilmekből.

A Sammi Cohen rendezte film középpontjában két életre szóló legjobb barát áll, akik mindig is "epikus" bat mitzvah-ról álmodtak. A dolgok azonban fergetegesen rosszra fordulnak, amikor külső tényezők kezdenek a két legjobb barátnő közé állni - mint például a héber iskolai dráma, valamint a népszerű bombázó, Andy Goldfarb.

A film nagyszerű zenéjét szintén Este Haim (a három nővérből álló Haim rockegyüttesből) és munkatársa, Amanda Yamate szerezte. Legutóbb egy másik Netflixes tinifilmben, a Bosszúra készenben dolgoztak együtt. 

A bájos vígjátékot máris az egyik legjobb tinifilmként jellemezték a John Hughes-korszak óta, a The Daily Beast pedig odáig ment, hogy rámutatott a benne rejlő feminizmusra, amely Greta Gerwig Barbie-jára emlékeztet.

vígjáték

A film középpontjában az életre szóló legjobb barátnők, Stacy (Sunny Sandler) és Lydia (Samantha Lorraine) állnak, akik mindig is epikus bát micvákról álmodtak. De amikor a... több»