Pénteken mutatták be a Netflix új filmjét, mely máris vezeti a nézettségi listát a hazai nézők körében.

A Grant Singer által rendezett Hidegvér című thrillerben  Benicio del Toro alakítja Tom Nichols nyomozót, aki egy gyilkosra vadászik, miközben saját problémás múltjával küzd. 

A cselekmény egy kisvárosban zajló összeesküvés és korrupció témáját járja körül, egy konkrét eset pedig egy fiatal ingatlanügynök brutális meggyilkolása. A filmben Del Toro és társa, akit Ato Essandoh alakít, együtt próbálják meg megoldani az ügyet. A sztárokkal tűzdelt szereplőgárdát erősíti Justin Timberlake is, aki a gyilkosság áldozatának barátját alakítja, míg Alicia Silverstone Nichols nyomozó feleségeként tűnik fel, akivel Del Toro korábban már dolgozott együtt a Segítség, elraboltam magam! című filmben.

Del Toro Singerrel és Benjamin Brewerrel közösen írta a forgatókönyvet, ami az első forgatókönyvírói munkája.

A film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tartott premierjét követően szeptember 22-én került a mozikba limitált vásznon, a Netflixen pedig szeptember 29-én debütált.

A Hidegvér meglehetősen vegyes kritikákat kapott, jelenleg mindössze 43 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, de a hazai nézők körébe ennél sokkal jobb, 70 százalékos tetszési indexen áll a Magyar Filmadatbázisban.

Ha kíváncsi vagy rá, nézd meg az előzetesét idelent, a mafabos adatlapról pedig rögtön el is indíthatod a Netflix logóra kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

72 Hidegvér  (2023)

dráma | krimi | thriller

Nichols, a kemény New England-i nyomozó rendíthetetlenül dolgozik egy olyan ügyön, amelyben semmi sem az, aminek látszik, és amely elkezdi lerombolni saját életének illúzióit. több»