A XXI. század egyik legnépszerűbb sci-fi regényét a kínai Cixin Liu írta meg. Érdekessége, hogy mielőtt ténylegesen önálló regényként megjelent volna, előbb egy magazinban publikálták folytatásos történetként. Ez volt A 3-test probléma, amely végül egész trilógiává nőtte ki magát. Sokak szemében ez az egyik legsikeresebb sci-fi regény az utóbbi két évtizedben, amely most újra a reflektorfénybe kerülhet, köszönhetően a Netflixen ezen a héten debütáló új sorozatnak.

A 3-test probléma története szerint az emberiség tudomására jut, hogy egy idegen civilizáció nagyjából félezer év múlva eljön, hogy leigázzon minket. A Netflixen most debütáló sorozatnak nincs könnyű dolga, ha a regényeket sikeresen képernyőre kívánja adaptálni. A kötetek ugyanis rengeteg kínai kulturális utalást tartalmaznak, amelyek a nemzetközi közönség számára kevésbé lehetnek ismerősek.

Ezért a sorozat készítői úgy döntöttek, hogy számos ponton módosítanak mind a történeten, mind annak szereplőin. Ezért az események a könyvvel ellentétben nem Kínában, hanem Angliában játszódnak, számos szereplő más hátteret kap, a történet kronológiáján is változtattak, illetve itt-ott ki is egészítették azt. A sztori lényege azért változatlan marad, hiszen a sorozat is arról szól, miként birkózik meg az emberiség a történelme legnagyobb fenyegetésével.

A sorozatot David Benioff, D. B. Weiss és Alexander Woo hozta tető alá, ők feleltek a forgatókönyvért is. A rendezői széket Minkie Spiro és Derek Tsang Kwok-Cheung foglalta el. A fontosabb szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk, mint Jonathan Pryce, Eiza González, Benedict Wong, Liam Cunningham, John Bradley, Alex Sharp, Jovan Adepo és Rosalind Chao.

A premierre március 21-én kerül sor, ekkor a teljes első évad – nyolc epizód – megérkezik a Netflixre.