Befutottak az első kritikák a Netflix új Avatár - Az utolsó léghajlító-feldolgozásáról! És van egy utolsó előzetesünk is.

A Netflix nemrég tartotta az Avatar: Az utolsó léghajlító hivatalos vörös szőnyeges premierjét Los Angelesben, és utána a kritikusok az X-en (korábban Twitter) megosztották első gondolataikat az eddig látottakról.

A pozitív hangok

A Collider munkatársa, Mike Thomas kijelentette, hogy: "A Netflix, Avatar: Az utolsó léghajlító első epizódja fantasztikus! Már a nyitójelenetben rájössz, hogy ez sokkal jobb, mint a 2010-es film. A harcok nagyszerűek, de az igazán kiemelkedőek a színészek. Ezek a srácok ÉRZIK az Avatar csapat-hangulatát. Egy időtlen klasszikus szórakoztató újragondolása."

Joshua Yehl az IGN-től ugyanezt az érzést erősítette meg, miközben azt is megosztotta, hogy ez a változat "drámaibb, érettebb és erőszakosabb, mint az eredeti": "A legjobb, amit hozzáadnak, hogy kibővítsék és gazdagítsák a már ismert történetet, hogy például megmutatják a léghajlítók 66-os rendjét. Nagyszerű kezdés!"

A kritikus megfigyelők

A The Movie Podcast munkatársa dicsérte a "hűséges vizuális adaptációt", de elismerte, hogy botladozik az alakítások terén, a narratívában és a filozófiai mélységben: "A rajongók örülhetnek a hű vizuális adaptációnak és a stílusos akciójeleneteknek. Mégis, kissé megbicsaklik a színészi alakítások, a narratíva és a filozófiai mélység terén. Izgatottan várom, hogyan ér véget az első évad!"

David Opie kritikus megosztotta, hogy határozottan vannak problémák az új feldolgozással: "Az Avatar: Az utolsó léghajlító 1 + 2 epizódja eddig elég tisztességes, és ezt megszállott rajongóként mondom. Határozottan vannak vele problémák, de jobb, mint azt az ellentmondások alapján gondolnánk. Ha nyitott vagy rá, akkor jól fogod érezni magad, de ha már eldöntötted, hogy ez nem neked való, akkor utálni fogod."

A negatív visszajelzések

Az IGN írója, Rafael Motamayor nem volt túlzottan pozitív, nyíltan azt mondta, hogy az első epizód "egy hatalmas csalódás": "Végre kimondhatom, hogy az Avatar: Az utolsó léghajlító első epizódja egy hatalmas csalódás. Persze, remekül néz ki, és általában a látvány kiváló, de ez egy vegyes adaptáció. Túl sok a kifejtés, rossz az írás és szörnyű a tempó. Dallas Liu viszont király."

A Streamr írója, Caiden Reed megérti, ha nem mindenkinek fog tetszeni: "Nagyon élveztem az első epizódot. Kezdem jobban megérteni, hogy miért hajtottak végre bizonyos változtatásokat. Határozottan megértem, hogy egyeseknek miért nem tetszik annyira. Remélem, hogy élvezni fogom a [sorozat] hátralévő részét."

@TwoLetterMo feltűnően durva volt a projekttel kapcsolatban: "Fúj! A sorozat siet valahová, és teljesen elszigeteli magát az új nézőktől [...] ez nem nekem való".

@LuminousDagger hasonlóan negatív álláspontot fogalmazott meg: "Megnéztem az Avatar: Az utolsó léghajlító első epizódját, és rosszul indult. Az élet és a szín, ami valaha volt, most nincs meg ebben az élőszereplős adaptációban. A VFX pedig befejezetlennek tűnik..."

Mi lesz a végkimenetel: csalódás vagy siker?

Sok rajongó számára kétségtelenül csalódást okoz, ha negatív gondolatokat, kritikákat lát az új adaptációról megjelenni, különösen azért, mert eddig minden az eredeti rajzfilmhez hűnek és magas színvonalúnak tűnt. Remélhetőleg a nézők vigasztalódhatnak, amint számukra is elérhetővé válik a sorozat, mert úgy tűnik, senki sem gondolja, hogy rosszabb, mint M. Night Shyamalan kritikusok által lehúzott 2010-es filmje.

A Netflix számára sok múlik a projekt sikerén. Mivel a Stranger Things a végéhez közeledik, a stúdió kétségkívül keresi a következő nagy dobást - és az Avatar könnyen megfelelhet ennek a célnak.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

A következő élőszereplős feldolgozása a közkedvelt animációs sorozatnak. Aang, az utolsó léghajlító és barátai kalandos utazásra indulnak, aminek célja, hogy Aang megtanulja... több»