Már elérhető a Netflix műsorkínálatában a Depp kontra Heard, ám nagyon úgy tűnik, hogy a hatalmas nézettség ellenére csúnyán elhasalt a sorozat a kritikusok körében.

Az Emma Cooper rendezésében készült háromrészes dokumentumfilm-sorozat a múlt hét folyamán debütált a platformon. A Johnny Depp és Amber Heard tárgyalásáról közel 200 órányi tudósítási anyag készült, amelyeket bőven felhasználtak a produkció munkálatai során, az ügy egyébként is hatalmas vihart kavart a tavalyi év folyamán, így nem is volt kérdés, hogy az erről készült dokumentumfilm hasonlóan nagyot fog szólni.

MI EZ A SOROZAT?

A Depp kontra Heard azonban többet kíván nyújtani, mint a tárgyalótermi drámákba való bepillantást. Alapos betekintést nyújt egyúttal a két híresség és rajongótáborainak érzelmi világába, a közösségi tereken történt egymásnak “összecsapásokba”, illetve arra keresi a választ, hogy a közösségi felületek csakugyan hatást gyakoroltak-e az ügy alakulására.

HOGY KEZDŐDÖTT?

2018-ban Heard a The Washington Postnak írt egy véleménycikket, amelyben megosztotta a szexuális visszaélések elleni küzdelmét. Bár nem ment bele a részletekbe, Heard nyíltan beszélt a visszaélésekkel kapcsolatos tapasztalatairól, és arról, hogy az erről való beszéd komoly hatással lehet a karrierjére. 

A véleménycikkben Amber tartózkodott attól, hogy közvetlenül megemlítse volt férjét, de miután a cikk megjelent, a jogi csapata azt állította, hogy az helyrehozhatatlan kárt okozott Depp karrierjének. Ennek következtében beperelték Heardet elképesztő, 50 millió dolláros kártérítésre. Heard válaszul viszontkeresetet nyújtott be, amelyben 100 millió dolláros kártérítést követelt.

A FOLYTATÁS

A Depp és Heard közötti, nagy nyilvánosságot kapott per 2022 áprilisában kezdődött a virginiai Fairfaxben. Ami “különlegessé” tette ezt a jogi folyamataot, az az volt, hogy engedélyezték a kamerák jelenlétét a tárgyalóteremben, ráadásul mindezt oly mértékben, hogy arra korábban még nem volt példa. Mindkét oldal támogatói lelkesen érveltek kedvencük ártatlansága mellett. A per rendkívüli körülményei és a rá irányuló figyelem hat héten keresztül tartott, és így az gyakorlatilag világszenzációvá vált.

A kimerítő, hathetes tárgyalás után, amelyben a Heardot és Deppet képviselő tanúk is vallomást tettek, az esküdtszék a színésznőt bűnösnek találta rágalmazás vádjában.

A dokumentumfilmet ugyanakkor a Rotten Tomatoes portálon mindössze 29 százalékra értékelték, míg a hazai nézőktől a Mafabon szintén csupán 30 százalékot kapott.

A Depp kontra Heard tehát már elérhető a Netflix műsorkínálatában, a produkció mafabos adatlapján a Hol nézheted szekcióban a Netflix logóra kattintva pedig közvetlenül el is indíható az, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

dokumentum | krimi

Ez egy háromrészes dokumentumfilm arról a bírósági ügyről, amelyben Johnny Depp beperelte Amber Heardot, és amelyet 2023. május 21-től három egymást követő estén át... több»

Rendező: Emma Cooper
Szereplők: Johnny Depp, Amber Heard