Új norvég krimivel bővült a múlt hét végén a Netflix kínálata. Az eltűnt feleség pontosan az, aminek a címe alapján tűnik: egy nyomozás egy feleség eltűnési esetében. De érdemes-e szánnunk rá időt?

A sztori

Egy tipikus norvég krimihez van szerencsénk, amelyek az utóbbi években a könyvesboltokban is rendre tarolni szoktak. Ezúttal egy eltűnési ügy nyomozásának lehetünk részesei. Norvégia egyik leggazdagabb üzletember, Tom Hagen bejelenti a rendőrségen, hogy feleségét, Anne-Elisabeth-et elrabolták. Csupán egy váltságdíjat követelő levelet hagytak hátra az emberrablók, amelyben kikötik, hogy a rendőrséget vagy a médiát nem vonhatja be, illetve a váltságdíjat egy alig ismert kriptovalutában kérik.

Az üggyel Jorun Lakke nyomozót bízzák meg, aki társával együtt megpróbál úgy nyomokat gyűjteni a szomszédoktól vagy a barátoktól, hogy ne derüljön ki, Anne-Elisabeth ügyében nyomoznak. Ám, ahogy telnek a napok és az események nem pörögnek fel túlzottan, Lakke nyomozó gyanítani kezdi, hogy valójában nem is a pénz motiválja az emberrablókat.

A sorozat megtörtént eset alapján készült.

Kiket láthatunk a sorozatban?

Norvég sorozat révén, hollywoodi sztárokra itt nem kell számítani. A férjet Terje Strømdahl alakítja, mellette feltűnik még Yngvild Støen Grotmol, Henrik Rafaelsen, Christian Rubeck, Victoria Ose, Hermann Sabado, Glenn Andre Kaada, Roar Kjølv Jenssen, Kjersti Dalseide és Helene Bjørnebye is.

A sorozat forgatókönyvét Fredrik Horn Akselsen írta, aki a rendezői széket is elfoglalta. Mellette Nikolaj Frobenius és Stephen Uhlander dolgozott a sorozaton.

Mikor és hol?

Az eltűnt feleség már megtekinthető a Netflixen. A sorozat összesen öt epizódból áll, ezek nagyjából 50 percesek.

Kritikák

Ahogy már említettük, egy tipikus norvég krimiről van szó, vagyis akciódús pörgést senki se várjon tőle. Ezzel együtt is sok kritika érte a sorozatot, miszerint még egy norvég krimihez mérten is lassú folyású, már-már unalmas. Ezt jól tükrözi az is, hogy a Rotten Tomatoes oldalán a rajongók mindössze 14 százalékot szavaztak meg neki, bár itt most csupán néhány szavazó véleményéről van szó. Itt, a Mafabon sem ez a legfelkapottabb tartalom, olvasóink 61 százalékot adtak neki. Az eltűnt feleség így is a második legnézettebb műsor volt a napokban a Netflixen.